Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Ook een huiskamer voor Ottersummers

Na Ven-Zelderheide, Milsbeek en Heijen krijgt ook Ottersum haar huiskamer, het ontmoetingspunt voor Ottersummers. Na een flinke aanloopperiode is de werkgroep Huiskamer er, samen met het bestuur van DAG, in geslaagd een mooie plek te vinden waar- voorlopig- de huiskamer van Ottersum gaat starten.

 

 

Omdat er in Ottersum geen bouwplannen waren, moest de werkgroep op zoek naar een alternatief voor een ontmoetingsruimte. Nadat een aantal opties zijn verkend, is de keuze uiteindelijk gevallen op een eigen ruimte aan het Raadhuisplein.

 

 

In de eigen ruimte, beheerd door vrijwilligers, aan de achterzijde van het pand Bij Koos wordt de komende periode de huiskamer gerealiseerd. Deze ruimte komt leeg door het vertrek van atelier Unique en biedt een mooie kans om de pilot huiskamer Ottersum te starten.

 

 

De werkgroep streeft uiteindelijk naar een definitieve huiskamer in een beoogd nieuwbouwproject in Ottersum, maar vindt het belangrijk om ook in Ottersum op korte termijn te beginnen. Met beperkte middelen wordt de komende weken getracht een inrichting van de huiskamer te realiseren.

 

 

Uitgangspunt is dat de huiskamer een meerdere dagdelen geopend zal zijn, maar dat is ook afhankelijk van het aantal vrijwilligers, die de huiskamer gaan draaien.

 

 

De komende weken worden diverse betrokken verenigingen en stichtingen nader geïnformeerd over de plannen. Ook komt er een voorlichtingsbijeenkomst voor alle vrijwilligers. De exacte openingsdatum wordt nog bekend gemaakt. Wil je je aanmelden als vrijwilliger of heb je andere vragen of suggesties, mail dan naar huiskamerottersum@gmail.com of bel naar 0485-211822.

 

 

Bron: Facebook DAGblad Ottersum

 

 

Reacties