Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Ossebraadfeest

De lederhosen, blouses, hoedjes en andere Beierse accessoires worden weer tevoorschijn gehaald. Want van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei zijn de genoemde attributen weer de dresscode in Ottersum. Carnavalsvereniging De Maskotters houdt in het laatste weekend van mei het Ossebraadfeest.

 

 

Door: Jos Gröniger

 

 

Afgelopen jaar presenteerde De Maskotters de 50e aflevering van het unieke dorpsfeest. Tijdens de jubileumeditie trakteerde de organisatie de trouwe bezoekers van het dorpsfeest nieuwe onderdelen, waarvan dit jaar een aantal terugkeert.

 

 

Voor het jubileum zijn aan het Ossebraadsfeest speciale elementen toegevoegd, en die vielen in de smaak. Niet alles keert terug, maar we laten dit jaar opnieuw zien, voor veranderingen open te staan.

 

 

Zegt Koen Heijligers van De Maskotters. De festiviteiten vinden dit jaar op en rond het Raadhuisplein en het kerkplein plaats. Het Ossebraadfeest wordt vrijdag 24 mei geopend met de Osseschlagerparty. Bezoekers worden verwelkomd met Beierse kost, terwijl diverse soorten bier geserveerd worden. De muziek is van de Maskotters Hofkapel, Guido Frissen en dj Thomas Tannenbaum. Maskotter Maarten van Wezel:

 

 

De Osseschlagerparty en een Oktoberfest in mei!

 

 

 

 

Het tijdens het jubileum geïntroduceerde Ostival is een blijvertje. Met het muziekfestijn in de open lucht wordt het programma zaterdagnamiddag (17.00 uur) geopend. De groenstrook en tussen kerk en het appartementencomplex is de nieuwe plek voor Ostival at the Park. De muziek is van Today’s Finest.

 

 

De Ostafette (een ludieke estafette met opdrachten) en de traditionele Osseloop (met Mökskesloop, en afstanden van 1, 5 en 10 kilometer) geven de tweede Ossebraaddag een sportief tintje.

 

 

Feesttent

 

 

In de feesttent op het Raadhuisplein is de bühne zaterdagavond vanaf 21.00 uur gereserveerd voor Millstreetband en dj Paul van de Laar. Bezoekers betalen vóór 21.30 uur 5 in plaats van 10 euro entree.

 

 

Volgens goed gebruik staat de os aan het spit op het menu op zondag. In de stands worden naast het broodje os, diverse varianten met vlees van Oscar geserveerd. Voordat de os verorberd wordt, vergaapt het publiek zich vanaf 13.00 uur aan het fonkelnieuwe onderdeel Ossehossen. Deelnemers (teams van 2 tot 20 personen) brengen een dienblad met gevulde bierglazen over een hindernisbaan naar een eindbestemming. Maarten van Wezel:

 

 

Natuurlijk is het de kunst zo weinig mogelijk te morsen!

 

 

Nieuw is ook de Beierse Brunch, die om 11.30 uur klaarstaat.

 

 

Op het sfeerplein nabij de feesttent wordt ook de Ossebraadrevue gepresenteerd, en zijn er op de streekmarkt demonstraties van oude ambachten. Voor de kinderen is er een kidsplein met megagrote zandbak. Voor de creatieve Ossebraadfeestbezoekertjes is het nieuwe muurschilderen (het straattekenen vervalt),schminken en kindertheater. De kleintjes worden verwend met de lekkernijen van Kids Culinair.

 

 

Natuurlijk zorgt de organisatie ook weer voor sfeervolle muziek. Vanaf 16.00 uur spelen de Palemiger Spatzen.

 

 

Voor meer informatie: maskotters.nl.

 

 

Foto: facebook.com/FrankatGennepnu.nl

 

 

Reacties