Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De prachtige meiboom staat weer op het Raadhuisplein

Ottersum

Ossebraadweekend

Ottersum maakt zich weer op voor een sfeervol Ossebraadweekend. Het prachtige Raadhuisplein is weer versierd met de kleurrijke Meiboom en over twee weken begint het feestelijke programma voor jong en oud. Er is voor ieder wat wils tijdens dit bruisende evenement.

Ottersum maakt zich weer op voor een sfeervol Ossebraadweekend. Het prachtige Raadhuisplein is weer versierd met de kleurrijke Meiboom en over twee weken begint het feestelijke programma voor jong en oud. Er is voor ieder wat wils tijdens dit bruisende evenement.

 

Een hoogtepunt van het Ossebraadweekend is het beroemde Ossebraadfeest, dat dit jaar een extra feestelijk tintje krijgt. Op vrijdagavond, 2 juni, opent Oscars Kroeg zijn deuren om 19.00 uur. Deze avond wordt omgetoverd tot een gezellig bruin café, waar jong en oud samen kunnen komen om te genieten van muziek, dans en natuurlijk de gezelligheid. DJ Mario zal de avond voorzien van de beste muziek. Voor de echte doorzetters is er zelfs de mogelijkheid om een glaasje ossensnaps te proeven aan de bar. De toegang is gratis, dus kom gezellig langs en begin het Ossebraadfeest in stijl!

 

Voor de festivalbezoekers op zaterdag is er dit jaar een gloednieuwe toevoeging aan het Ossebraadweekend: de Ossecamping. Voor het ultieme festivalgevoel wordt er een camping opgezet naast het feestterrein. Neem je eigen tent, vouwwagen of caravan mee en zorg dat je erbij bent wanneer de Nachtburgemeester de camping officieel opent.

 

Op zaterdagmiddag, 3 juni, vindt ook het populaire Ostival at the Park plaats. Dit jaar halen we het feest uit de tent en verplaatsen we het naar het park naast de kerk. Ostival at the Park biedt een breed scala aan artiesten, van singer-songwriters en rockbands tot geweldige dance-acts. Het festivalterrein opent om 15.00 uur en de feestelijke afsluiter van de avond wordt verzorgd door de band Staal.

 

Voor de jongste jeugd tot en met groep 1 is er de Mökskesloop, een ‘hardloopwedstrijd’ van 250 meter die start om 16.00 uur bij de Kerk. Ook al ben je niet als eerste bij de finish, meedoen is al een feest op zich! Voor de jeugd van groep 8 tot en met 16 jaar is er de Ostafette, een ludieke estafetteloop met grappige opdrachten om het ‘estafettestokje’ zo snel mogelijk door te geven.

 

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er een spetterende Cola Disco Schuimparty op het Raadhuisplein. Dansen in het schuim, op de leukste muziek en met iets lekkers te drinken.

 

Tijdens het Ossebraadweekend is er ook volop gelegenheid om samen te genieten van heerlijk eten en gezelligheid. Op zaterdagavond wordt de Ottersumse Buurt BBQ georganiseerd in het park naast de kerk. De BBQ opent om 17.00 uur en is de perfecte gelegenheid om samen met je buurt, gezin of vriendengroep te genieten van een smakelijke maaltijd. De Maskotters zorgen ervoor dat er een tafel klaarstaat en diverse muzikanten zorgen voor een feestelijke sfeer.

 

Naast al deze festiviteiten staat Ottersum ook klaar om een goed doel te steunen. Op zondag 4 juni kun je deelnemen aan de Ottersum aan de bak voor de Niersotters wedstrijd. Bak een taart, cake of andere lekkernij en draag bij aan deze wedstrijd. Jouw creatie wordt beoordeeld door een deskundige jury en de opbrengst van de verkochte lekkernijen gaat volledig naar de Niersotters, een prachtige vereniging die onmisbaar is voor de lokale carnaval.

 

Kortom, het Ossebraadweekend in Ottersum belooft een waar feest te worden met activiteiten voor jong en oud. Van gezellige avonden in Oscars Kroeg tot een bruisend festival in het park, er is voor ieder wat wils. Mis de Meiboom op het Raadhuisplein niet en geniet van het heerlijke eten, de muziek en de feestelijke sfeer.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...

Nijmeegse Vierdaagse

In de aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse in Gennep zijn de voorbereidingen in volle gang. Op 18 juli trekken wandelaars door Milsbeek, Gennep en...

Gemeente Gennep

Op woensdagavond 3 juli onthulden wethouder Janine van Hulsteijn en ontwerpster Jessy Jansen het Gennepse Vierdaagse T-shirt van 2024. Het winnende ontwerp toont de...

Ottersum

De gemeenteraad van Gennep heeft het bestemmingsplan voor het nieuwe sportpark van V.V. Achates goedgekeurd. De verhuizing naar de Goorseweg brengt niet alleen sportieve...