Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Ottersum krijgt MFA en appartementen

Aan de Sint Janstraat in Ottersum, tegenover de Heldro, zal de gemeente Gennep een multifunctionele accommodatie (MFA) en appartementen bouwen.

Aan de Sint Janstraat in Ottersum, tegenover de Heldro, zal de gemeente Gennep een multifunctionele accommodatie (MFA) en appartementen bouwen.

 

Dit komt nadat B en W onlangs een principebesluit hebben genomen om dit mogelijk te maken.

 

Momenteel heeft het dorp nog geen MFA, dus verenigingen maken gebruik van horecazaken voor hun activiteiten.

 

Na langdurige onderhandelingen is er nu vooruitgang geboekt in het MFA-plan, nadat een ander voorstel niet haalbaar bleek.

 

De eigenaren van ’t Swaantje hebben zich teruggetrokken omdat ze het perceel willen behouden voor een bedrijfswoning en woonruimten voor anderen, wat de gesprekken complexer maakte.

 

Er was een ultimatum gesteld tot 30 juni van dit jaar, zoals aangekondigd door wethouder Janine van Hulsteijn tijdens de College Tour in Ottersum op 28 juni.

 

Niettemin zijn er mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen op hun perceel Sint Janstraat 46. De procedures voor de MFA en appartementen worden naar verwachting binnen ongeveer een half jaar afgerond.

 

Verwant

Ottersum

VIOS organiseert jaarlijkse bloemenactie in Ottersum op 29 september, met prachtige astromeria's en gerbera's te koop voor € 5,50 per bos. De vereniging hoopt...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

In Gennep wordt een poppenkastvoorstelling genaamd 'Weet je wie ik ben?' gehouden, waarin op een speelse manier dementie wordt behandeld. Deze voorstelling is een...