Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Schattenjacht: Meuk is leuk!

Tweedehands, vintage of retro is al langer weer erg in trek bij de bevolking. Iedereen wordt steeds creatiever met de spullen die ze op de kop kunnen tikken. Het fenomeen garage sale, overgewaaid uit de USA, begon ook in Nederland vaste grond onder de voeten te krijgen. En dat landde natuurlijk ook in de gemeente Gennep. Eerst in Milsbeek, daarna in Heijen, en nu in Ottersum.

 

Het begon eigenlijk met twee hardcore garagesale bezoeksters uit Ottersum. Hoppend met de fiets of auto van de een naar de andere garage sale, tweedehands markten en kringlopen haalden Karin van Wezel en Claudia van Bergen de mooiste spullen in huis: kleine meubeltjes, kekke lampjes, kleding, schoenen en steevast een tas, waar dan ook.

 

Ze bezochten vorig jaar de garage sale in Milsbeek en onlangs die in Heijen. Eenmaal terug van de koopjesjacht kwamen ze op het idee om dit concept ook in Ottersum te gaan uitrollen. En rollen deed het! Karin en Claudia kregen versterking van Sandra Wagelmans, Pieter Arts en Sjaak Smits, in samenwerking met DAG Ottersum.

 

Meuk is leuk!

 

In korte tijd hadden ze een opzet die Heijen ook gehanteerd heeft: aanmelden tot een bepaalde datum om op de plattegrond vermeld te komen staan. Maar op het laatste moment aansluiten kon ook. Net als in Heijen en Milsbeek geldt hier ook voor de deelnemende adressen: zet geen verkoopspullen op het trottoir, dat valt onder de openbare weg. Je riskeert een boete bij overtreding.

 

Op het Raadhuisplein hangt een plattegrond met daarop de ruim 90 deelnemers. Daar kan je een foto van maken, of je opent met behulp van een QR-code de plattegrond. Aan het begin van het evenement kun je op het Raadhuisplein eventueel om advies vragen; ze staan voor je klaar.

 

Sjaak vindt het vooral mooi en belangrijk dat Ottersummers zo met elkaar verbinding maken. En zoals Pieter zegt:

 

“Over tweedehands spulletjes praat je met elkaar, want daar zit een geschiedenis aan.”

 

Het is fijn om af en toe je zolder, garage of kasten op te ruimen. En als je het dan op zo’n gezellige dag ook nog kunt verkopen, dan gaat dat verspilling tegen, aldus Karin en Claudia.

 

De garagesale Meuk is leuk! vindt plaats op zondag 23 april van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Verwant

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Ottersum

Atelier Sandmate in Ottersum opent haar deuren voor een betoverende wintercollectie van duurzame kerstdecoraties tijdens de winteropening van 1-3 december. Kijk voor meer informatie...

Ottersum

Op een zonnig weekend in Ottersum onthulde Sandra Wagelmans het infobord bij Atelier Sandmate, gevestigd in een historisch pand, ter ere van de rijke...

Ottersum

De Pub, de geliefde kroeg met zalencentrum in Ottersum, sluit binnenkort zijn deuren. Maar fans krijgen de kans om blijvende herinneringen te verwerven, want...