Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sint Ottersum

Ottersum

Sint in Ottersum

Vlaggen gingen uit in Ottersum. Zondagmiddag 25 november werd Sinterklaas verwacht op de Brink. En hij kwam. Met zijn Pieten. Ze zagen er prachtig uit. Lees het verslag van Anieta Janssen op www.Gennep.News.

Vlaggen gingen uit in Ottersum. Zondagmiddag 25 november werd Sinterklaas verwacht op de Brink. En hij kwam. Met zijn Pieten. Ze zagen er prachtig uit.

 

 

Door: Anieta Janssen van GennepNews

 

 

Terwijl meerdere Pieten het op het schoolplein druk hadden met het uitdelen van pepernoten waren andere Pieten vooral druk met een bouwkeet. En hoe! Er werd gestoft, spinnen geraagd en rondom geveegd.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2243820379194535

 

 

Sinterklaas vroeg zich enigszins verontrust af wat daar toch gaande was. Koen Heijligers namens het ontvangstcomité van KVW Ottersum:

 

 

Nou, we hadden zo gedacht, we hebben graag dat die Pieten komen en ze moeten toch ook ergens slapen.

 

 

Vandaar dat ideetje van die bouwkeet.

 

 

Terwijl door de Pieten een luchtbed wordt aangesleept en blijkt hoe moeilijk het is om met z’n tweeën zo’n ding op te pompen, komen ook de slaapzakken. Die gaan wat gemakkelijker erachteraan in het onderkomen. Gespreid bedje.

 

 

Sinterklaas kwam het geheel inspecteren.

 

 

Of hij er ook gaat slapen?

 

 

Vooralsnog ging hij eerst met zijn Pieten, alle kinderen en (groot)ouders in een optocht met de harmonie Sint Caecilia van Ven-Zelderheide en Ottersum voorop naar zaal de Pub voor een feestelijke voortzetting van de intocht van Sinterklaas in Ottersum.

 

 

Het kleine Pietenhuisje op de Brink blijft natuurlijk staan tot 5 december. Koen Heijligers:

 

 

Benieuwd wat daar nog allemaal gebeurt.

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES B1 verovert de Nederlandse titel na een spannende finale tegen De Korfrakkers B1. Het team uit Milsbeek en Ottersum pakte een vroege voorsprong...

Sport

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het...

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...