Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stadstuin Gennep Fake Mulder

Ottersum

Stadstuin mag niet uitbreiden

Stadstuin Gennep krijgt geen vergunning voor het bouwen van een kantine en een overkapping. Burgemeester en wethouders hebben die beslissing dinsdag genomen. SP-wethouder Rob Janssen stemde wegens de schijn van belangenverstrengeling niet mee.

Stadstuin Gennep krijgt geen vergunning voor het bouwen van een kantine en een overkapping. Burgemeester en wethouders hebben die beslissing dinsdag genomen. Wethouder Rob Janssen stemde wegens de schijn van belangenverstrengeling niet mee, de initiatiefnemer van de stadstuin was toen namelijk nog SP-raadslid.

 

 

Down to Earth

 

 

De Biologische Stadstuin Down to Earth heeft een korte, maar roemruchte geschiedenis. Fake Mulder kreeg in 2019 van de gemeente Gennep een stuk grond in Ottersum in bruikleen toegewezen om er een biologische tuin te realiseren. De varkensboer uit Groningen maakte er een leer- en werkproject van voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

 

Leerzaam dagje in de Stadstuin

 

 

Overlast

 

 

Na de eerste zomer kwamen er al bezwaren van enkele omwonenden. De geluidsoverlast van het stroomaggregaat wordt gezamenlijk opgelost, hij kan een stroomvoorziening via een van de buren verkrijgen. Maar ook over het houden van dieren, haan en varkens in het bijzonder, kwamen klachten. Er volgde mediation, ingezet door de gemeente Gennep om de betrokken partijen bij elkaar te krijgen, maar dat bleek geen succes.

 

 

De kleine actiegroep van omwonenden op het aanliggende Grevendaal in Ottersum stapt uiteindelijk weer naar de gemeente Gennep en eist handhaving, waarin ook de inrichting van de Stadstuin met kas, kippenren, schuilhutten en picknicksetjes wordt genoemd. Het incident met de ingeslagen voorruit van het vrachtwagentje van Down to Earth leek ook alleen maar vraagtekens op te roepen.

 

 

 

 

Nu besluit de gemeente geen vergunning te geven voor uitbreiding omdat de stadstuin uitgegroeid is tot iets anders dan hetgeen waarmee zij eerder wel instemden. Volgens wethouder Rob Peperzak zijn er verschillende argumenten om geen toestemming te geven. In De Gelderlander zegt hij:

 

 

Een daarvan is dat de stadstuin tegenstanders heeft die in de buurt wonen.

 

 

Volgens Peperzak weegt dat argument even zwaar als alle andere argumenten. Fake Mulder, eigenaar van de Stadstuin, is zo boos dat hij uit de gemeenteraad stapt. Zijn partijlidmaatschap van de SP zegt hij op. Mulder gaat ook een procedure tegen de gemeente starten. En ondertussen gaat hij gewoon verder met bouwen.

 

 

Verwant

Ottersum

Atelier Sandmate in Ottersum opent haar deuren voor een betoverende wintercollectie van duurzame kerstdecoraties tijdens de winteropening van 1-3 december. Kijk voor meer informatie...

Sport

VIOS/SPES leed voor het eerst in ruim 3 jaar puntverlies in de zaal tegen Be Quick 1, na een matige tweede helft en een...

Sport

VIOS/SPES 2 zette vandaag een sterke reeks voort met een nipte overwinning op Prinses Irene 2 (13-12), dankzij teamwork en cruciale invalbeurten. Coach Isa...

Gemeente Gennep

De rook van de verkiezingsgevechten trekt op, en Gennep laat een duidelijk geluid horen: de Partij voor de Vrijheid (PVV), aangevoerd door Geert Wilders,...