Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Verhuizing sportcomplex: complex

Voetbalvereniging Achates in Ottersum is op zoek naar een nieuwe locatie voor hun sportcomplex. De velden op het huidige sportpark zijn van slechte kwaliteit, er is een parkeerprobleem en verkeersonveiligheid. Een nieuwe locatie kan alle problemen oplossen.

Voetbalvereniging Achates in Ottersum is op zoek naar een nieuwe locatie voor hun sportcomplex. De velden op het huidige sportpark zijn van slechte kwaliteit, er is een parkeerprobleem en verkeersonveiligheid. Daarnaast kunnen meisjes in de gemengde teams vaak niet douchen vanwege een gebrek aan kleedkamers. Een nieuwe locatie kan alle problemen oplossen.

 

De kans voor een nieuwe locatie doet zich voor dankzij Lob van Gennep, het hoogwaterproject dat het leven langs de Maas tussen Gennep en Mook een stuk veiliger moet maken. Dijkverbeteringen bij het sportpark zijn nodig, maar voorwaarde is wel dat de voetballers verhuizen.

 

De club is blij met de lap grond waarop ze in de toekomst kunnen sporten, maar de buurtbewoners zijn niet blij met de manier waarop alles is gelopen. Ze hebben het gevoel dat het sportcomplex hen door de strot is geduwd zonder inspraak. De bewoners willen geen sportpark naast de deur en protesteren nu tegen de verplaatsing.

 

De voorzitter van Achates wil de overlast zoveel mogelijk beperken en constructief het gesprek aangaan met de bewoners. Door samen op te trekken denkt ze veel zorgen weg te nemen of in ieder geval te beperken.

 

Wethouder Peter Stevens begrijpt dat er bij de omwonenden onrust is ontstaan, maar de gekozen plek is volgens hem écht de enige plek waar het sportpark neergelegd kan worden.

 

Er moet een constructief gesprek plaatsvinden om de zorgen van de buurtbewoners weg te nemen en te zoeken naar een oplossing waarbij de verplaatsing van het sportpark geen negatieve gevolgen heeft voor de buurtbewoners.

 

 

Verwant

Sport

Na een indrukwekkende periode van 14 jaar legt voorzitter Willy ten Haaf op 1 juli 2023 de voorzittershamer neer bij voetbalclub Vitesse '08. Om...

Ottersum

De betrokkenheid van de buurt bij de plannen voor het nieuwe sportpark van voetbalvereniging Achates in Ottersum wordt gepresenteerd als een positieve ontwikkeling. Echter,...

Sport

De inwoners van Ottersum vierden gisteravond uitbundig feest, nadat de plaatselijke voetbalvereniging Achates een overtuigende 4-0 overwinning behaalde tegen Gassel in hun laatste thuiswedstrijd...

Sport

Op deze zonnige zondag vond de langverwachte seizoensafsluiting van VV Heijen plaats op Sportpark De Heikamp. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld...