Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Roepaen

Nieuws

Vijfentwintig jaar ‘Heart & Soul’ bij Roepaen

Door de jaren heen is enorm veel de revue gepasseerd, de eigenaars hebben eigenhandig de krakers uitgezet, het pand volledig ontruimd en zelf een nieuwe toren gebouwd. Volle overgave was de enige manier om dit avontuur aan te gaan en nu -25 jaar later- is Roepaen nog steeds een en al heart & soul, én dat gaat gevierd worden op 11 juni! 

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat er een frisse wind door het oude Maria Roepaan ging waaien. Het kloostercomplex was al klaar voor de sloop maar net op tijd maakten de krakers plaats voor vers bloed, een stel dat zich met hart en ziel in een nieuw avontuur stortte. Een avontuur dat werd het zonder twijfel, het klooster was compleet uitgeleefd, het terrein onbegaanbaar – een onmogelijk project.

 

Met minimale middelen wisten ze de locatie toch om te toveren tot evenementencomplex, jaren was het dé locatie voor spooktochten, na de restauratie een complex voor bedrijfsfeesten, vergaderingen en concerten.

 

 

Speciaal voor de regio

 

Hoewel de organisatie moeilijke tijden achter de rug heeft gehad door de economische recessie gaat weer de goede kant op. Roepaen’s concertprogramma is sinds een aantal jaren flink aangepast en dat loont. Speciaal voor de regio zijn er iedere vrijdagavond Undercoversessies, organiseert Roepaen het Woodstock Festival en experimenteert ze sinds kort met de dansavonden 80’s Verantwoord, 90’s NOW en O’Town Soul.

 

De koerswijziging heeft geleid tot een enorme verschuiving in de statistieken, het aantal bezoekers uit de gemeente Gennep is sinds 2012 vervijfvoudigd. Dat de naam Roepaen ook verderop in de regio steeds meer begint door te dringen ziet de organisatie ook terug in de cijfers.

 

Er treden meer dan 100 artiesten en bands per jaar op in de kapel, nightclub, nonnenkamers of op podia in de buitenlucht.

 

De programmering is sterk onderscheidend omdat er ruimte vrijgelaten wordt voor gevestigde namen enerzijds en aanstormend talent anderzijds. Voor ieder wat wils!

 

Op zondagmiddag 11 juni tussen 14.00 – 17.00 uur viert Roepaen haar 25e verjaardag. Samen met de bevriende bedrijven Carpe Diem, Rongen Aktief, Viller Mühle, One For The Road en Grolsch is een mooi gratis toegankelijk programma samengesteld.  Voor de sportievelingen is er bijvoorbeeld een mobiele klimwand en Pirates of the Niers. Daarnaast zijn er de hele middag kampvuurtjes, bands en DJ workshops.

 

 

Verwant

Ottersum

Aan Landgoed Roepaen, aan de rand van Ottersum, wordt gewerkt aan de komst van verschillende woningen voor onder andere starters, ouderen en arbeidsmigranten. Tientallen...

Ottersum

Vastgoedbeheerbedrijf Lenferink Groep Zwolle is de nieuwe eigenaar van Landgoed Roepaen in Ottersum. De evenementenlocatie stond sinds eind september op Funda. De Lenferink Groep,...

Gennep

Hebben jullie het gehoord? De oude brandweerkazerne moet ook plat. Het erfgoed en de Gennepse horizon zijn in gevaar! Als we niet oppassen is...

Culthis

In de oktobereditie van Culthis op Gennep.News kun je luisteren naar de ervaringen van twee Gennepse groeters, de plannen die Tonnie Kuipers met Roepaen...