Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Horrorkippenschuur

Ottersum

Walgelijk! Horrorkippenschuur Ottersum

Animal Rights heeft trieste beelden naar buiten gebracht van misstanden bij leghenbedrijven. Deze keer gaat het volgens de dierenwelzijnsorganisatie om undercoverbeelden die zijn onder andere gemaakt in Ottersum.

Animal Rights heeft trieste beelden naar buiten gebracht van misstanden bij leghenbedrijven. Deze keer gaat het volgens de dierenwelzijnsorganisatie om undercoverbeelden die onder andere zijn gemaakt in Ottersum.

 

 

De beelden laten zien hoe vangploegen in rap tempo schuren met tienduizenden leghennen leeghalen. Regelmatig worden hierbij poten en vleugels gebroken. De kippen worden bij hun pootjes gegrepen en ondersteboven, met drie of vier kippen per hand, doorgegeven aan een collega. Vervolgens worden ze hardhandig in kratten gepropt. Susan Hartland, directeur van Animal Rights:

 

 

De beelden maken ook duidelijk dat het niet uitmaakt of het om scharrel- of kooikippen gaat. Iedere legkip of vleeskuiken wordt op deze wijze voor de slacht uit een schuur weggegraaid, in een krat gesmeten en op transport gezet naar het slachthuis.

 

 

Waarschuwing: de beelden in de video kunnen als bijzonder schokkend worden ervaren

 

 

Hoe opgebruikte leghennen worden gevangen from Animal Rights Nederland & België on Vimeo.

 

 

De undercovermedewerker van Animal Rights werkte voor Van den Broek Pluimveeservice uit Renswoude en MB Agriservice uit Elspeet. De vangploegen worden ingeschakeld om uitgelegde leghennen te vangen en in kratten te stoppen. Vaak worden meerdere vangteams ingeschakeld. Zo is op de beelden ook het vangteam van Van de Pol uit Putten zichtbaar.

 

 

De organisatie is een petitie gestart om een einde te maken aan de ‘horrorschuren’.

 

 

NVWA

 

 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft bepaald dat bij het slachthuis maximaal 0,5% van de dieren overleden en 2% van de dieren met gebroken poten of vleugels mogen arriveren. In absolute aantallen betekent dit dat honderduizenden dieren dood of zonder hun ledematen intact bij het slachthuis mogen aanbelanden zonder dat het consequenties heeft voor boer of vangploeg.

 

 

Afbeelding: screenshot uit de video van animalrights.nl

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...

Nijmeegse Vierdaagse

In de aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse in Gennep zijn de voorbereidingen in volle gang. Op 18 juli trekken wandelaars door Milsbeek, Gennep en...

Gemeente Gennep

Op woensdagavond 3 juli onthulden wethouder Janine van Hulsteijn en ontwerpster Jessy Jansen het Gennepse Vierdaagse T-shirt van 2024. Het winnende ontwerp toont de...

Ottersum

De gemeenteraad van Gennep heeft het bestemmingsplan voor het nieuwe sportpark van V.V. Achates goedgekeurd. De verhuizing naar de Goorseweg brengt niet alleen sportieve...