Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Horrorkippenschuur

Ottersum

Walgelijk! Horrorkippenschuur Ottersum

Animal Rights heeft trieste beelden naar buiten gebracht van misstanden bij leghenbedrijven. Deze keer gaat het volgens de dierenwelzijnsorganisatie om undercoverbeelden die zijn onder andere gemaakt in Ottersum.

Animal Rights heeft trieste beelden naar buiten gebracht van misstanden bij leghenbedrijven. Deze keer gaat het volgens de dierenwelzijnsorganisatie om undercoverbeelden die onder andere zijn gemaakt in Ottersum.

 

 

De beelden laten zien hoe vangploegen in rap tempo schuren met tienduizenden leghennen leeghalen. Regelmatig worden hierbij poten en vleugels gebroken. De kippen worden bij hun pootjes gegrepen en ondersteboven, met drie of vier kippen per hand, doorgegeven aan een collega. Vervolgens worden ze hardhandig in kratten gepropt. Susan Hartland, directeur van Animal Rights:

 

 

De beelden maken ook duidelijk dat het niet uitmaakt of het om scharrel- of kooikippen gaat. Iedere legkip of vleeskuiken wordt op deze wijze voor de slacht uit een schuur weggegraaid, in een krat gesmeten en op transport gezet naar het slachthuis.

 

 

Waarschuwing: de beelden in de video kunnen als bijzonder schokkend worden ervaren

 

 

Hoe opgebruikte leghennen worden gevangen from Animal Rights Nederland & België on Vimeo.

 

 

De undercovermedewerker van Animal Rights werkte voor Van den Broek Pluimveeservice uit Renswoude en MB Agriservice uit Elspeet. De vangploegen worden ingeschakeld om uitgelegde leghennen te vangen en in kratten te stoppen. Vaak worden meerdere vangteams ingeschakeld. Zo is op de beelden ook het vangteam van Van de Pol uit Putten zichtbaar.

 

 

De organisatie is een petitie gestart om een einde te maken aan de ‘horrorschuren’.

 

 

NVWA

 

 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft bepaald dat bij het slachthuis maximaal 0,5% van de dieren overleden en 2% van de dieren met gebroken poten of vleugels mogen arriveren. In absolute aantallen betekent dit dat honderduizenden dieren dood of zonder hun ledematen intact bij het slachthuis mogen aanbelanden zonder dat het consequenties heeft voor boer of vangploeg.

 

 

Afbeelding: screenshot uit de video van animalrights.nl

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze...

Ottersum

De betrokkenheid van de buurt bij de plannen voor het nieuwe sportpark van voetbalvereniging Achates in Ottersum wordt gepresenteerd als een positieve ontwikkeling. Echter,...

Ottersum

Ottersum maakt zich weer op voor een sfeervol Ossebraadweekend. Het prachtige Raadhuisplein is weer versierd met de kleurrijke Meiboom en over twee weken begint...

Ottersum

Laten we het hebben over Meuk is leuk! Een fantastisch initiatief dat Ottersum zal veranderen in een grote, kleurrijke rommelmarkt waar iedereen uit het...