Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Woonexplosie in Ottersums Hoenderpark: van 30 naar 49 woningen!

Ottersum

Woonexplosie Hoenderpark

Hoenderpark in Ottersum ondergaat een woonexplosie met de toevoeging van 49 nieuwbouwwoningen in fases 4 en 5, een forse stijging vergeleken met de oorspronkelijke 30. Meer informatie op Gennep.News.

Nieuwbouwwijk Hoenderpark in Ottersum krijgt een indrukwekkende facelift met de toevoeging van fase 4 en 5. Terwijl de stilte rondom dit project oorverdovend leek, hebben bewoners en omwonenden recent een bom van nieuws ontvangen van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

 

Maar liefst 49 grondgebonden nieuwbouwwoningen worden gepland, een knallende toename vergeleken met de oorspronkelijk voorziene 30.

 

De veranderingen doen vermoeden dat de bouwkavels in de uitbreiding beduidend kleiner zullen zijn dan eerst gepland, en zelfs kleiner dan de reeds gerealiseerde fasen 1, 2 en 3.

 

De gemeenteraad van Gennep zette op 5 april vorig jaar het bestemmingsplan voor fasen 4 en 5 (Hoenderweg Ottersum) vast, met goedkeuring voor dertig woningen.

 

Maar door een recente groei in de vraag naar goedkopere en betaalbare woningen, wil Hoenderpark nu vol gas geven met maar liefst 49 nieuwe woningen. Een wijziging van het bestemmingsplan is echter een must.

 

Op maandag 4 december kunnen geïnteresseerden en direct belanghebbenden de plannen van dichtbij bekijken tijdens een inloopbijeenkomst bij Bij Koos aan het Raadhuisplein in Ottersum.

 

De bijeenkomst, van 19.00 tot 20.30 uur, biedt de kans om in het heetst van de discussie meer te weten te komen over deze plotselinge woonontploffing in Hoenderpark.

 

VIDEO: Nieuwbouwplan voor Ottersum

 

Verwant