Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Genieten totdat je paars ziet

Op zondag 5 augustus om 10.00 uur vindt er een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De wandeling start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel.

 

 

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 

 

Paars

 

 

Het is augustus en dat betekent dat de heide weer gaat bloeien. Deze maand kleurt de heide prachtig paars. Op Landgoed de Hamert groeit hoofdzakelijk de struikheide. Dit plantje heeft paarse, trosvormige bloemen.

 

 

Om de heide in topconditie te houden, wordt de heide begraasd door Kempische heideschapen. Ze houden zo de grassen en onkruid tussen de heide kort zodat dit niet kan overwoekeren. Met een beetje geluk zullen de wandelaars deze dieren ook tegenkomen. De Maasduinengidsen zullen er van alles over vertellen.

 

 

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

 

 

Reacties