Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Zeer grote brand Reindersmeer

In natuurgebied Reindersmeer bij Well woedt dinsdagmiddag een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere wagens uitgerukt om het vuur onder controle te krijgen. Onder meer vanuit Gennep, Mook en Middelaar, Horst aan de Maas, Helden en Venlo zijn blusploegen ter plaatse.

 

 

 

 

Droogte

 

 

Vanwege de droogte is de kans op uitbreiding bij natuurbranden groot. De brandweer werd rond 14.30 uur opgeroepen voor de brand. Het zou gaan om een gebied van enkele hectaren groot, aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen. Blusvoertuigen kunnen moeilijk bij het vuur komen.

 

 

 

 

De politie heeft een groot deel van het gebied rondom het Reindersmeer afgezet. Ook werd de politiehelikopter ingezet om overzichtsbeelden te maken zodat de brandweer het vuur zo goed mogelijk kon bestrijden. Een kudde schapen in het gebied is geëvacueerd.

 

 

 

 

Volgens een woordvoerder van de brandweer Limburg-Noord was het vuur rond 17:00 uur onder controle. Om 17:45 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Zo’n 150 hectare natuur moet als verloren worden beschouwd.

 

 

 

 

Reindersmeer

 

 

Het Reindersmeer is een natuurgebied in ontwikkeling, ontstaan door jarenlange ontzandingwerkzaamheden. Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust.

 

 

Bron en foto: facebook.com/MaaslandRadio

 

 

Reacties

Deel bericht