Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Nieuw: Landelijke Wandeldag met ANWB

Lenterondjes in Limburg

 

 

De ANWB en de 12 provinciale Landschappen organiseren voor het eerst op zondag 27 mei een Landelijke Wandeldag om te genieten van de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen. In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes voor Nederland ontwikkeld. Vrijwilligers van de ANWB en de provinciale Landschappen hebben routes uitgezet en zullen de deelnemers ontvangen.

 

 

In onze provincie gaan wandelaars met Het Limburgs Landschap op pad over Landgoed Arcen. Er zijn wandelroutes van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. Er wordt gestart vanaf Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 BE in Arcen.

 

 

De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Hier worden met spelvormen de zintuigen van de kinderen geprikkeld en de natuurbeleving vergroot. Ze gaan luisteren als een vos, vliegen als een vogel en huppelen als een konijn en doen een zoektocht naar bodembeestjes.

 

 

De langere routes over het landgoed zijn voor de meer fanatieke wandelaars. De lange lanen van de historische buitenplaats brengen de wandelaars naar de uiterwaarden van de Maas. Vanuit daar wordt Landgoed Arcen verder verkent. Zo wordt een bezoek gebracht aan de restanten van het recent ontdekte eeuwenoude doolhof en bij de prachtige natuurherstelprojecten, het Geldersch Vlies en Straelens Schuitwater.

 

 

De ANWB en de provinciale Landschappen verwachten dat, een beetje afhankelijk van het weer, landelijk zo’n 10.000 deelnemers de wandelschoenen zullen aantrekken om te struinen langs de parels van de Nederlandse natuur.

 

 

ANWB-leden

 

 

Deelnemers kunnen bij de Kasteeltuinen Arcen gratis parkeren en kunnen terecht voor een hapje en een drankje. Er zijn toiletten aanwezig. ANWB-leden en leden/donateurs van de Landschappen krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag.

 

 

Kosten: Deelnemen aan de Lenterondjes kost € 5,- per persoon. (Kinderen t/m 17 jaar gratis). Daarvan wordt € 1,- gedoneerd aan de Stichting het Limburgs Landschap voor onderhoud van de wandelvoorzieningen.

 

 

Tot 26 mei zijn tickets te koop via anwb.nl/lenterondjes. Op deze site staat een volledig overzicht en informatie over de startplaatsen en routes.

 

 

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

 

 

Reacties