Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Voorlichtingsavond ‘Alles over beroerte’

Dinsdag 9 mei is het de Europese Dag van de Beroerte. Een belangrijke dag om even stil te staan bij deze aandoening en de gevolgen die een beroerte kan hebben voor het dagelijks leven van de patiënt en zijn omgeving. Maasziekenhuis Pantein organiseert deze dag een voorlichtingsavond over dit thema. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De toegang is gratis.

 

Herken de signalen

 

Verschillende specialisten van Pantein vertellen deze avond over wat een beroerte is en hoe je de signalen kunt herkennen.

 

Door het op tijd herkennen van de signalen van een beroerte en te weten welke actie je moet ondernemen, kan soms veel schade worden voorkomen. Hoe eerder een beroerte behandeld wordt, hoe beter de vooruitzichten zijn voor de patiënt. Desondanks kan een beroerte grote gevolgen hebben voor de patiënt en zijn omgeving. Tijdens de bijeenkomst gaan we ook dieper in op de behandeling en de begeleiding die Pantein kan bieden.

 

Het voorkomen van een beroerte

 

Voorkomen is beter dan genezen. Het voorkomen van een beroerte is dan ook een belangrijk thema deze avond.

 

Wat zijn de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte en wat kun je zelf doen om de kans op een beroerte zo klein mogelijk te maken? Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van een gezonde leefstijl, voeding en bewegen.

 

Locatie en aanmelden

 

De bijeenkomst vindt plaats in het vergadercentrum op de begane grond van het Maasziekenhuis. Aanmelden kan via de website www.maasziekenhuispantein.nl/voorlichtingsavonden.

Reacties