Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

KWS Seuren
Brandweer Gennep

Gennep

Stankgolf trekt over de gemeente, oorzaak blijft onbekend

Oorzaak blijft onbekend

De Duitse overheid heeft geconstateerd dat er geen sprake is van een calamiteit en bedrijven in de grensstreek hebben geen incidenten gemeld. Daarom zal er geen verder onderzoek plaatsvinden. Het is dus niet met zekerheid vast te stellen welk bedrijf de bron van de geuroverlast was. Metingen van e-noses en luchtmeetnet in regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid en Midden-West Brabant hebben geen bijzondere stoffen of verhoogde concentraties van normaal voorkomende stoffen in de lucht aangetoond. De ontvangen klachten bij de verschillende overheden gaan allemaal over geur en niet over gezondheidsklachten.

In de loop van de middag is de geur verdwenen. Mocht u toch nog overlast ervaren dan kunt u dit melden bij de milieuklachtencentrale.

Hieronder een kort overzicht van wat er dinsdag 7 februari voorbij kwam aan nieuws en meldingen:

https://www.facebook.com/hai.voeten/posts/10215580533849274

De melders van de mysterieuze geur op de website Milieuklachten melden een flinke stank. De brandweer heeft hulp ingeroepen van een adviseur gevaarlijke stoffen én de Omgevingsdienst, maar er lijkt geen reden voor paniek te zijn.

Ruikt naar natte hond, bah!

De meldingen staan los van de vreemde lucht die gisteravond werd waargenomen aan de Wegedoorn in Cuijk. Daar werden toen uit voorzorg twintig woningen ontruimd. Het bleek later loos alarm.

Horizontale lijn

Opmerkelijk is dat een bijna horizontale lijn over de klachtenregen heen te leggen valt.

Schat ziedde de soep vergèète

Geen gezondheidsklachten

Er zijn nog geen meldingen gedaan van gezondheidsklachten, zegt de brandweer. Als mensen last krijgen van de mysterieuze lucht, dienen ze contact op te nemen met de huisarts.

Inderdaad, vreemd luchtje…

Waar komt de geur vandaan?

Ook werd contact genomen met Duitsland, maar ook daar zijn geen incidenten bekend waarbij een gevaarlijke stof is ontsnapt. “We weten eigenlijk gewoon niet waar het vandaan komt”, aldus de brandweer. Het lijkt erop dat de geur niet uit Nederland afkomstig is maar door de oostenwind ons land binnenkomt.

Sorry ? had toiletraampje open laten staan

De meldingen blijven binnenkomen, inmiddels zowel uit Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland. De stank lijkt het sterkst te zijn in de omgeving van Den Bosch, Gennep en Uden. De stank trekt met de wind mee en is inmiddels onderweg naar het westen van het land.

https://www.facebook.com/GennepNews/posts/1889166101326633

Verwant

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Het Veteranen Anjerperk opent op het Vrijheidsplein in Gennep, als eerbetoon aan veteranen. Burgemeester Hans Teunissen leidt de ceremonie, waarbij de laatste anjers worden...