Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Tips voor de kerstvakantie

Tijdens de kerstdagen, en de kerstvakantie die erop volgt, puilt de regionale uitagenda uit van de leuke activiteiten die in de gemeente Gennep plaatsvinden!

Op de website www.liefdevoorlimburg.nl staan alle tips die de Feestdagen tot een extra gezellige tijd maken.

Op woensdag 21 december vindt traditiegetrouw Kaarsjesavond plaats in Gennep. In de kerk van Milsbeek kan op eerste en tweede Kerstdag een expositie van een Franse kerststal bezocht worden. Een bezoek aan de kerk biedt ook een goed moment om een kaarsje op te steken!

Op 1 januari duikt Gennep het nieuwe jaar in. Letterlijk, want om 14.11 uur springen de prinsen en adjudanten van Gennep en de nabijgelegen dorpen het koude water van de Niers in tijdens de 11e Niersjaarsduik. Zij worden gevolgd door de overige deelnemers.

Begin het nieuwe jaar muzikaal met een nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari met Muziekkapel Die Original Maastaler. Zij verzorgen dan namelijk een gratis te bezoeken nieuwjaarsconcert in Gemeenschapshuis D’n Troomp in Heijen.

Dagje uit
Leuk voor een groep of groepje vanaf 3 personen is het spelen van een spel in een escape room in Gennep; daar moet door middel van het oplossen van puzzels en raadsels en teamwork ontsnapt worden uit een kamer. Er is keuze tussen twee spellen, waarvan er eentje plaatsvindt in het oude stadhuis van Gennep.

Of ga een dagje zwemmen in de kerstvakantie. Dit kan op verschillende plekken in Gennep en omgeving. Bijvoorbeeld bij Het Heijderbos of bij Pica Mare in Gennep. In de kerstvakantie verrijst bij Pica Mare tevens het Crazy Spring Paradijs. Tientallen luchtkussens, stormbanen en andere attracties zorgen voor veel speelplezier.

Blijf je toch liever thuis maar wil je wel graag in de kerstsfeer raken? Luister dan eens naar “Het Kerstbal” van GennepNews op Spotify!

Voor een actueel en compleet overzicht van evenementen, culinaire arrangementen, kerstshoppen en meer; zie www.liefdevoorlimburg.nl, download de gratis Liefde voor Limburg-app of volg Liefde voor Limburg op Facebook.

Reacties