Agenda
Volg ons
Shared Space
 

VEH: ‘Asbestdakenverbod onuitvoerbaar’

Het verbod op asbestdaken is onuitvoerbaar, waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH) in een brief aan de Eerste Kamer. Uiterlijk 31 december 2024 moeten alle asbestdaken zijn gesaneerd. Ook de gemeente Gennep streeft ernaar om op tijd asbestdakenvrij te zijn.

 

 

Gemeente streeft naar asbestdakenvrij Gennep

 

 

VEH wil dat het asbestdakenverbod pas wordt ingevoerd als er oplossingen zijn voor de problemen waar huiseigenaren tegenaan lopen. Een van die problemen is de financiering. In een brief aan de Kamer wijst VEH op de slechte uitvoerbaarheid van de wet. De belangenvereniging heeft steeds geroepen dat de overheid mensen in grote problemen brengt als er geen praktische en financiële hulp wordt geboden.

 

 

Huiseigenaren kunnen anders onmogelijk aan de verplichting voldoen.

 

 

Subsidieplafond

 

 

De inmiddels lege subsidiepot was alleen interessant voor ondernemers met grote asbestdaken, zoals de daken van stallen bij een boerderij. Huiseigenaren hadden er niet veel aan omdat de gemiddeld € 250 aan subsidie een fractie is van de kosten die zij moeten maken. Er moet een veel betere financiële regeling komen, vindt de vereniging.

 

 

Bovendien moeten gemeenten hulp bieden aan huiseigenaren om hun dak zo praktisch en kostenefficiënt mogelijk te vervangen.

 

 

Gemeente Gennep organiseert op 11 en 12 december informatiebijeenkomsten voor eigenaren van een asbestdak.
 

 

Reacties