Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Arbeidsmigranten vertrek
Grens Ven-Zelderheide

Ven-Zelderheide

Arbeidsmigranten gedwongen tot vertrek

Arbeidsmigranten in Ven-Zelderheide moeten binnen twee tot drie maanden illegale appartementen verlaten vanwege gebrek aan vergunning en onmogelijkheid tot legalisatie, aldus de gemeente Gennep in De Gelderlander.

In Ven-Zelderheide staan arbeidsmigranten voor een gedwongen verhuizing, nu de gemeente Gennep heeft besloten dat zij binnen twee tot drie maanden hun intrek moeten hebben verlaten.

 

Het betreft een voormalig bedrijfspand dat zonder toestemming is omgebouwd tot drie appartementen, zo meldt de gemeente aan De Gelderlander.

 

Bij een grootschalige controle van locaties waar (mogelijk) internationale werknemers verblijven, kwam de illegale situatie aan het licht. De burgemeester en wethouders van Gennep geven aan dat er geen perspectief is op legalisatie, waardoor een gedwongen ontruiming onontkoombaar is.

 

Bezwarencommissie

 

De eigenaar van het pand heeft zich niet zonder slag of stoot bij dit besluit neergelegd. Hij heeft een zaak aangespannen bij de bezwarencommissie van de gemeente, die adviseerde om de mogelijkheden van legalisatie alsnog te onderzoeken.

 

Hoewel er volgens de commissie geen klachten zijn ontvangen over de bewoning, kwam er wel een melding binnen bij de gemeente.

 

Vergunning

 

Opmerkelijk genoeg stelt de commissie dat de bewoners hun intrek veilig kunnen doen, maar het gebrek aan vergunning en het bestemmingsplan dat wonen ter plekke niet toestaat, zorgen ervoor dat de gemeente vastbesloten is om de appartementen te sluiten.

 

De illegale situatie speelt al sinds 2019, maar volgens burgemeester en wethouders betekent het uitblijven van directe actie niet dat Gennep de zaak heeft gedoogd. De afwezigheid van een vergunning vormt de basis voor het noodzakelijke slot op de deur van deze appartementen.

 

Huisjesmelken in Heijen

 

Afbeelding slechte ter illustratie

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert Vocalgroup Goldies uit Gennep samen met Gospelchor Voices uit Uedem, Duitsland, haar eerste grote concert. Dit jubileumconcert, enkele...