Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Dorpshart Ven-Zelderheide

Ven-Zelderheide

Dorpshart ’t Ven krijgt vorm

De inrichting van het door inwoners zo gewenste dorpshart van Ven-Zelderheide is woensdag zichtbaar geworden. Op de al jaren braakliggende akker tussen Kleefseweg en basisschool en kerk zijn de eerste bomen en struiken geplant. Kijk voor meer informatie op ven-zelderheide.nl.

De inrichting van het door inwoners zo gewenste dorpshart van Ven-Zelderheide is woensdag zichtbaar geworden. Op de al jaren braakliggende akker tussen Kleefseweg en basisschool en kerk zijn de eerste bomen en struiken geplant.

 

 

Leerlingen van basisschool De Vonder namen alvast een kijkje terwijl medewerkers van Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) aan het werk waren.

 

 

Het dorpshart op de hoek van de Kleefseweg en de Vensestraat wordt de ontmoetingsplek voor de inwoners van het grensdorp. Met hoog- en laagstambomen krijgt het veld een parkachtig karakter. Fruitbomen (appel, peer, kers en pruimen) groeien er straks naast notenbomen en enkele rijen met bramen- en frambozenstruiken. Aan de randen bloeien straks bloemen terwijl insecten en vogels neerstrijken in hagen. “Ook komen er knotwilgen en een lindeboom”, zegt Marc Nabuurs van de Dorpsraad, die lang ijverde voor het Dorpshart.

 

 

En in het midden realiseren we een plein waarop de harmonie onder een parachutetent een concert kan geven.

 

 

Het veld grenst aan de zijde van de kerk en de Vonder aan de Spiekerbeek. “We willen er op drie plaatsen een bruggetje over maar we moeten het Waterschap Peel en Maasvallei nog mee zien te krijgen.”

 

 

De overgangen maken de nieuwe Vense groene long nog beter toegankelijk, al was het maar om de leerlingen van De Vonder lessen in de natuur te kunnen bieden.

 

 

Aan de andere zijde van de Spiekerbeek is een natuurspeel-tuin voorzien. “En als het bisdom Roermond en de gemeente Gennep overeenstemming bereiken wordt de kerk straks omgebouwd tot multifunctioneel centrum”, zegt Nabuurs. Zo ver is het nog niet. Het weerhoudt de initiatiefnemers er niet van de ontwikkeling van het Dorpshart voort te zetten.

 

 

Door medewerking van IKL en met steun van de gemeente Gennep komt dat plan zeker van de grond.

 

 

Bron en foto: Dorpsblad Ven-Zelderheide

 

 

Verwant

Lob van Gennep

Op 20 februari tussen 19.00 en 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst in Ven-Zelderheide. Het projectteam Lob van Gennep presenteert het voorlopige dijkontwerp en...

Lob van Gennep

De Werkgroep Dorpsraden dringt aan op waterbewustzijn in de Lob van Gennep met hun nota, waarin preventieve maatregelen en het belang van een privaat-collectief...

Milsbeek

In Milsbeek krijgt 't Trefpunt een nieuwe impuls door de overdracht aan de gemeente Gennep, met de vorming van een stichtingsbestuur. Eerder opgelaaide discussie...

Gemeente Gennep

In Ottersum staat op donderdag 18 januari een belangrijke inloopbijeenkomst op de agenda, georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Van 19.00 tot 21.00...