Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Charles Dickens

Kerstmis

Kerkvonder omgetoverd tot Dickenskwartier

Maandag 24 december is het zo ver! De kerk en omgeving in Ven-Zelderheide worden weer omgetoverd tot klein stukje Engeland, zoals beschreven in de boeken over Scrooge van Charles Dickens, voor de Kinderkerstviering met Kerstverhaal en de lichtjesoptocht. Kijk voor meer informatie op www.Gennep.News.

Maandag 24 december is het zo ver! De kerk en omgeving in Ven-Zelderheide worden weer omgetoverd tot klein stukje Engeland, zoals beschreven in de boeken over Scrooge van Charles Dickens, voor de Kinderkerstviering met Kerstverhaal en de lichtjesoptocht.

 

 

Vanaf 17.15 uur is het verzamelen in de partytent bij de kerkingang. Rond 17.30 uur vertrekt de lichtjesoptocht door het Dickenskwartier – Kerkvonder – en worden er door het koor Vens-Plezier kerstliedjes gezongen.

 

 

Na de rondgang gaan we de kerk binnen voor de Kinderkerstviering.

 

 

De kinderkerstviering start om 18.00 uur. Vens-Plezier geeft opnieuw acte de présence onder leiding van Harm Vullings en Susanne van Riet. Na de viering zijn er in de partytent warme chocomel en kerstkransjes en mag je elkaar een zalig kerstfeest wensen.

 

 

Hierbij wordt iedereen uitgenodigd om samen met elkaar deze Kinderkerstviering tot een onvergetelijke avond te maken voor alle kinderen in ’t Ven. Neem een lampion, stormlamp of een lantaarn mee om dit feest van het licht te vieren. Om de stoet extra schmuck te geven gaan we zoveel mogelijk gekleed in Dickens-stijl.

 

 

Charles Dickens

 

Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en is de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijver uit de 19e eeuw. De sprookjesachtige wereld die Dickens beschreef was vooral de wereld van zijn vroegste jeugd.

 

 

In de verhalen van Dickens lopen weeskinderen rond, krantenjongens en –meisjes, kastanjeverkopers, schoorsteenvegers, gekken, zwervers en dronkaards. Maar gelukkig ook kantoorklerken, oude en jonge vrijsters, christmas carol singers, deftige notabelen en de bekende figuren uit de boeken van Dickens. Ebenezer Scrooge is één van de bekendste creaties van Dickens. Scrooge is gierig, altijd onvriendelijk en onaardig tegen mensen. Overal waar hij verschijnt, daalt de feestvreugde, zelfs met Kerstmis!

 

 

Bron: Dorpsblad Ven-Zelderheide

 

 

Verwant

Gennep

Een vrolijk weekend staat voor de deur! Hemelvaartsdag is bijna aangebroken en de zonnestralen glimlachen vriendelijk naar de gemeente Gennep. Dit lange weekend is...

Gennep

Het is bijna zomer in Gennep en dat betekent dat het SumMmertime-programma van start gaat! Ondanks dat de lente nog fris aanvoelt, heeft de...

Gennep

De gemeente Gennep heeft een mobiel pannaveld en twee skatepipes die elk half jaar naar een andere locatie verhuizen zodat alle kinderen in de...

Ven-Zelderheide

Zondag 28 augustus vond na 8 jaar weer het Molenfeest plaats in Ven-Zelderheide. De moleneigenaar, Ludger Pauls, en zijn team hadden het georganiseerd. Kijk...