Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Leerlingen ‘De Vonder’ planten fruitbomen

Boomfeestdag vindt ieder jaar plaats op de derde woensdag van maart. Door de carnavalsvakantie, en de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart, is dit jaar gekozen voor woensdag 22 maart. Ook in de gemeente Gennep wordt op 22 maart weer Boomfeestdag gevierd.

 

De kinderen van groep 5-6 van basisschool De Vonder uit Ven-Zelderheide gaan dan, in samenwerking met IVN en wethouder Jan Welles van de gemeente Gennep, fruitbomen planten.

 

Fruitbomen als onderdeel van landschapsplan

 

Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar ‘Verbinden’, gezien het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. In onze gemeente staat dit jaar de verbinding van onze bewoners met het landschap om hun heen centraal. Aan de Vensestraat 52 wordt een mooi landschapsplan gerealiseerd.

 

 

Plattelands coöperatie Limburg heeft dit plan samen met de eigenaren, mevrouw Teurlings en de heer Wierda, gemaakt om het woongedeelte op een natuurlijke wijze te verbinden met het omliggende buitengebied. De vijf fruitbomen die voor de Boomfeestdag geplant worden, zijn ook onderdeel van dit plan. Naast de jonge bomen worden boompalen geplaatst, die door de kinderen al eerder kleurrijk beschilderd zijn.

 

Samen met vrijwilligers van de IVN lopen de kinderen op 22 maart aan de hand van een bomenspeurtocht naar de locatie toe.

 

60 jaar Boomfeestdag

 

Op 22 maart 2017 viert Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Elk jaar worden gemiddeld 200.000 bomen geplant in Nederland.

 

Een paar leuke feitjes:

 

  • 60 jaar Boomfeestdag
  • Miljoenen kinderen hebben een eigen boom geplant
  • In totaal zijn er al 10 miljoen bomen geplant
  • Dit zijn ruim 2200 voetbalvelden!

 

Reacties