Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ven-Zelderheide

Lintjes voor Twan Haasen en Marc Nabuurs

Op maandag 29 mei werden twee bijzondere inwoners uit de gemeente Gennep geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Hans Teunissen reikte de onderscheidingen uit aan Twan Haasen en Marc Nabuurs, die beide benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op maandag 29 mei werden twee bijzondere inwoners uit de gemeente Gennep geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Hans Teunissen reikte de onderscheidingen uit aan Twan Haasen en Marc Nabuurs, die beide benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Twan Haasen

 

Twan Haasen, al 16 jaar actief in de dorpsraad van Ven-Zelderheide, ontving de onderscheiding vanwege zijn toewijding en inzet voor het dorp. Als secretaris en penningmeester van de dorpsraad heeft hij zich volledig ingezet om het eerste Dorpsontwikkelingsplan (DOP) succesvol af te ronden. Dankzij zijn inspanningen zijn de meeste projecten van het DOP succesvol afgerond, terwijl andere nog volop in beweging zijn.

 

Naast zijn betrokkenheid bij de dorpsraad is Twan Haasen sinds 1994 voorzitter en vrijwilliger bij voetbalvereniging V.V. Vense Boys, waar hij momenteel deel uitmaakt van de jubileumcommissie en zich inzet voor de realisatie van de nieuwe kleedaccommodatie. Daarnaast draagt hij zijn steentje bij aan het carnaval in Ven-Zelderheide als vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Waldkrekels, waar hij lid is van de sponsorcommissie en de optochtcommissie.

 

Marc Nabuurs

 

Marc Nabuurs, voorzitter van de Stichting Dorpsraad Ven-Zelderheide, kreeg eveneens de onderscheiding vanwege zijn langdurige inzet voor het dorp. Gedurende 15 jaar heeft hij leiding gegeven aan verschillende commissies en werkgroepen binnen de dorpsraad. Hij speelde een cruciale rol bij de totstandkoming en uitvoering van het eerste Dorpsontwikkelingsplan en was betrokken bij de oprichting van de Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen.

 

Daarnaast heeft Marc Nabuurs zich ingezet voor de verbetering van de verkeersveiligheid en de realisatie van een nieuwe multifunctionele accommodatie. Zijn inzet wordt ook buiten de dorpsraad gewaardeerd. Een vrijwilliger uit Ven-Zelderheide beschrijft hem als een actieve persoon die niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken. Zo is hij betrokken bij het realiseren van de Dorpskern en ziet men hem regelmatig op de grasmaaier zitten om het gras te maaien.

 

 

Burgemeester Hans Teunissen prees beide heren voor hun onvermoeibare inzet en betrokkenheid bij de gemeenschap. Hun vrijwillige werk heeft een positieve impact gehad op het leven van velen in Ven-Zelderheide en verdient erkenning en waardering.

 

De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is een welverdiende bekroning voor hun buitengewone bijdrage aan de samenleving. De gemeente Gennep is trots op hun prestaties en hoopt dat hun voorbeeld anderen zal inspireren om zich eveneens in te zetten voor het welzijn van de gemeenschap.

 

Verwant

Avond4Daagse

De Avond 4 Daagse van Ottersum vindt plaats van 25 tot en met 28 juni. Met routes van 5 tot 20 kilometer en een...

Milsbeek

Muziekvereniging Crescendo kreeg een Koninklijke Erepenning tijdens hun 100-jarig jubileum. De uitreiking vond plaats op 2 juni 2024 door burgemeester Hans Teunissen in Milsbeek....

Ven-Zelderheide

De sloop van De Uitkomst start op 17 juni 2024 om plaats te maken voor nieuwe woningen. Een nieuwe multifunctionele accommodatie in de kerk...

Gemeente Gennep

Donderdag is het weer zover: stemmen voor het Europees Parlement. In veel gemeenten kun je op minder plekken stemmen dan voor de Tweede Kamerverkiezingen...