Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Lob van Gennep onthult voorlopig dijkontwerp
Lob van Gennep onthult voorlopig dijkontwerp

Lob van Gennep

Voorlopig dijkontwerp onthult

Op 20 februari tussen 19.00 en 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst in Ven-Zelderheide. Het projectteam Lob van Gennep presenteert het voorlopige dijkontwerp en bespreekt ontwikkelingen rond groencompensatie en een struinpad ter hoogte van de Spiekerbeek.

Op 20 februari 2024 organiseert het projectteam Lob van Gennep een inloopbijeenkomst in Ven-Zelderheide over het voorlopig dijkontwerp. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn alle geïnteresseerden welkom in gemeenschapshuis De Uitkomst (Kleefseweg 29).

 

Tijdens deze bijeenkomst presenteert het projectteam het voorlopige ontwerp van de nieuwe dijk en bijbehorende maatregelen voor Ven-Zelderheide, vanaf de kruising Siebengewaldseweg/Kleefseweg tot aan de Duitse grens. Daarnaast worden ontwikkelingen rondom een struinpad ter hoogte van de Spiekerbeek en de aanpak van groencompensatie gedeeld.

 

Het projectteam staat open voor ideeën en vragen van de aanwezigen. Aanmelden is niet nodig, bezoekers kunnen op ieder gewenst moment binnenlopen.

 

Lob van Gennep

 

Lob van Gennep is een ambitieus project dat zich richt op het beheersen van het water rondom Gennep. Het projectteam, bestaande uit deskundigen en betrokkenen, streeft naar een toekomstbestendige aanpak voor waterveiligheid en ruimtelijke ontwikkeling.

 

Door nauwe samenwerking met de gemeenschap en relevante belanghebbenden wordt getracht om gezamenlijk tot duurzame oplossingen te komen. Het project heeft als doel de regio te beschermen tegen overstromingsrisico’s en tegelijkertijd een leefbare en groene omgeving te behouden.

 

Verwant

Ven-Zelderheide

Op 8 februari 2024 vond in Ven-Zelderheide de officiële aftrap plaats voor de verbouwing van de lokale kerk tot een multifunctionele accommodatie (mfa).

Regio

Maasziekenhuis Pantein en de ProstaatKankerStichting organiseren op 1 maart een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten, in het kader van Wereldkankerdag. Het...

Lob van Gennep

De Werkgroep Dorpsraden dringt aan op waterbewustzijn in de Lob van Gennep met hun nota, waarin preventieve maatregelen en het belang van een privaat-collectief...

Gennep

Gemeente Gennep en SDK Vastgoed presenteren op 1 februari 2024 het langverwachte ontwerp voor nieuwbouwlocatie Houtkade aan de Niers. Inwoners worden uitgenodigd voor een...