Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kermis

Nieuws

Pinksterkermis in Ven-Zelderheide

De afgelopen jaren heeft de harmonie ervoor gezorgd dat de kermis in Ven-Zelderheide vlekkeloos verliep. Met de inzet van vele vrijwilligers stonden er ieder jaar niet alleen prachtige attracties, maar was er ook het een en ander te beleven op en rond het kermisterrein. In het najaar liet de harmonie weten in de toekomst graag samen met de andere verenigingen in het dorp de kermis te organiseren. Daarom is er een commissie gevormd met vertegenwoordigers van diverse verenigingen in het dorp.

 

Het doel van die commissie is enerzijds ervoor zorgen dat ook dit jaar de kermis weer vlekkeloos verloopt om daarna samen te kijken hoe vanaf 2018 de kermis in het dorp de beste vorm kan krijgen.

 

In het Pinksterweekend – dit jaar op 3, 4 en 5 juni – zal er dus weer een gezellige kermis in het dorp zijn.

 

Programma

 

De kermis begint op zaterdagmiddag om 15 uur. Vanaf 19 uur is ook de tent geopend en kan er, terwijl de kinderen op de kermis zijn, genoten worden van een drankje. Vanaf 20.00 uur is er, naast het lekkere drankje, de mogelijkheid om met een vers gebakken broodje hamburger of worst te genieten van live muziek. De Stripped Acoustic Band komt er een gezellige avond van maken en natuurlijk is er tussendoor ook weer de inmiddels befaamde pub/buurtquiz.

 

Rond de klok van elf is de eerste kermisdag weer ten einde, maar er is in het dorp natuurlijk dan nog van alles te doen. Want ook bij café De Klok en bij café ’t Wilde Zwijn zijn er dit Pinksterweekend festiviteiten, dus het belooft een bijzonder gezellig dorpsweekend te worden.

 

Pinksterzondag

 

Op Pinksterzondag is er natuurlijk ook weer kermis en zijn er drankjes verkrijgbaar bij de tent. Vanaf 14 uur is de kermis geopend. De Dorpsraad zorgt er weer voor dat de basisschoolkinderen uit ’t Ven kermisbonnen krijgen.

 

Dit jaar is het dubbel feest: de kinderen krijgen op school een bon van 2 euro en een briefje om ook nog een kermisbon ter waarde van 2 euro op de kermis op te komen halen op de zondagmiddag! Dit kan tussen 15 en 16 uur bij de tent die dan ook geopend is voor een lekker drankje.

 

Pinkstermaandag

 

Op Pinkstermaandag is er het traditionele concert van het leerlingenorkest. Dit concert begint om 13 uur en is de aftrap van een gezellige dag kermis vieren. Uiteraard is de bar vlak voor, tijdens en na het concert geopend en kan er genoten worden van een gezellige kermismiddag.

 

Om het geheel optimaal te laten verlopen zijn er natuurlijk handen van vrijwilligers nodig. De leden van de diverse Vense verenigingen worden hier binnenkort voor benaderd. Maar heb je nu al het idee dat je zeker een paar uurtjes mee wilt werken aan het succes van de Pinksterkermis, neem dan even contact met ons op.

 

Dat kan met Eddie van der Wereld, telefoon 06 24695612.

 

Samen maken we van de Vense kermis en de andere activiteiten in het dorp weer een gezellige happening!

 

Bron: Dorpsblad Ven-Zelderheide

 

 

Verwant

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...

Lob van Gennep

In een brandbrief uiten inwoners van Ottersum hun bezorgdheid over het gebrek aan transparantie rond het 180 miljoen euro kostende project Lob van Gennep....

Milsbeek

Gemeente Gennep koopt 't Trefpunt in Milsbeek voor 750.000 euro, waarbij nog eens 50.000 euro voor de inventaris wordt betaald, om de toekomst van...

Gemeente Gennep

Dit artikel op Gennep.News beantwoordt veelgestelde vragen over Gennep, inclusief locatie, stadsstatus, lokale eetgelegenheden en winkels, en de historische achtergrond. Het geeft ook informatie...