Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kermis

Nieuws

Pinksterkermis: Vens feest met extra kinderbonnen

In het Pinksterweekend, dit jaar op 3 t/m 5 juni, zal er weer een gezellige kermis in Ven-Zelderheide zijn. Dit jaar krijgen de kinderen uit ’t Ven die de basisschoolleeftijd hebben zelfs 2 gratis kermisbonnen.

 

De kermis begint op zaterdagmiddag om 15.00 uur. Vanaf 19.00 uur is ook de tent geopend en kan er, terwijl de kinderen op de kermis zijn, genoten worden van een drankje. Vanaf 20.00 uur is er, naast het lekkere drankje, de mogelijkheid om met een vers gebakken broodje hamburger of worst te genieten van live muziek.

 

De Stripped Acoustic Band komt er een gezellige avond van maken en natuurlijk is er tussendoor ook weer de inmiddels befaamde pub/buurtquiz.

 

Rond de klok van elf is de eerste kermisdag weer ten einde, maar er is in het dorp natuurlijk dan nog van alles te doen. Want ook bij cafe De Klok en bij cafe ’t Wilde Zwijn zijn er dit Pinksterweekend festiviteiten, dus het belooft een bijzonder gezellig dorpsweekend te worden.

 

Op Pinksterzondag is er natuurlijk ook weer kermis en zijn er drankjes verkrijgbaar bij de tent. Vanaf 14 uur is de kermis geopend. De Dorpsraad zorgt er weer voor dat de basisschoolkinderen uit ’t Ven kermisbonnen krijgen. Dit jaar is het dubbel feest: de kinderen krijgen op De Vonder een bon van 2 euro en mogen ook nog een kermisbon ter waarde van 2 euro op de kermis ophalen op de zondagmiddag! Dit kan tussen 15 en 16 uur bij de tent die dan ook geopend is voor een lekker drankje.

 

De bonnen worden zoals altijd op school uitgedeeld, maar als je niet op De Vonder in ’t Ven zit, dan mag je de bonnen ophalen bij Annemieke Vullings.

 

Stuur dan even een mailtje naar: havullings21@gmail.com om een tijdstip af te spreken.

 

Op Pinkstermaandag is er het traditionele concert van het leerlingenorkest. Dit concert begint om 13 uur en is de aftrap van een gezellige dag kermis vieren. Uiteraard is de bar vlak voor, tijdens en na het concert geopend en kan er genoten worden van een gezellige kermismiddag.

 

Om het geheel optimaal te laten verlopen zijn er natuurlijk handen van vrijwilligers nodig. De leden van de diverse Vense verenigingen worden hier binnenkort voor benaderd en er hebben zich al een aantal mensen gemeld!

 

Heb je ook het voornemen om een paar uurtjes mee te werken aan het succes van de Pinksterkermis, neem dan even contact met Eddie van der Wereld, telefoon 06 24695612, op.

 

Bron: Dorpsblad Ven-Zelderheide

Verwant

Heijen

Heijen organiseerde een succesvolle dorpskermis met een bescheiden budget van 3.000 euro, waarbij ze kozen voor een nostalgische sfeer die jong en oud aantrok....

Column

De dorpskermis, het ultieme toonbeeld van nostalgie, suikerspinnen en goedkoop vermaak. De gemeente Gennep heeft besloten dat de dorpen nu zelf hun kermissen mogen...

Gennep

De kermissen in de kerkdorpen van gemeente Gennep komen steeds meer in gevaar. Met afnemende exploitanten die de kleine kermissen financieel minder aantrekkelijk vinden,...

Ottersum

Voor veel mensen in Ottersum zijn de kermisattracties op het Sint Jozefplein onlosmakelijk verbonden met hun jeugd. Het DAG-bestuur is op zoek naar mensen...