Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Beheer Ploegs veldje Ven-Zelderheide

Ven-Zelderheide

Ploegs veldje an de Graaf

Op Koningsdag vond een bijzondere gebeurtenis plaats in Ven-Zelderheide. Wethouder Peter Stevens droeg namelijk het beheer van de nieuwe Dorpsgaard, beter bekend als het Ploegs veldje an de Graaf, over aan de vertegenwoordigers van de Dorpsraad.

Op Koningsdag vond een bijzondere gebeurtenis plaats in Ven-Zelderheide. Wethouder Peter Stevens droeg namelijk het beheer van de nieuwe Dorpsgaard, beter bekend als het Ploegs veldje an de Graaf, over aan de vertegenwoordigers van de Dorpsraad.

 

Tijdens een symbolisch moment overhandigde hij de (werk)handschoen aan de bestuursleden Twan Haasen en Marc Nabuurs, evenals aan de coördinator van de werkgroep Groen en recreatie, Tonnie Boomgaars. Deze uitnodiging om het beheer op zich te nemen werd met enthousiasme ontvangen en direct aangenomen.

 

De Dorpsraad en medewerkers van de gemeente hadden al geruime tijd intensief samengewerkt in ’t Ven. Dit resulteerde onder andere in gezamenlijke inspanningen voor het onderhoud van de omgeving. Bij het ontwerp en de aanleg van de dorpsgaard waren bestuursleden, vrijwilligers en omwonenden nauw betrokken.

 

Om de samenwerking officieel te bekrachtigen, zijn beheer- en bruikleenovereenkomsten ondertekend. Deze vernieuwende aanpak van samenwerking bij het onderhoud van een park is uniek voor de gemeente Gennep.

 

Met het overdragen van het beheer aan de Dorpsraad wordt een belangrijke stap gezet in het vergroten van de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij het beheer van openbare ruimtes. De Dorpsraad heeft nu de verantwoordelijkheid om de dorpsgaard te onderhouden en te zorgen dat het een aangename en toegankelijke plek blijft voor alle inwoners van Ven-Zelderheide.

 

Verwant

Gennep

Arts Bakkers van Hier, de populaire broodbakker met vestigingen in Ottersum, Gennep en Bergen, breidt haar activiteiten uit naar Noord-Brabant met de opening van...

Gemeente Gennep

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze...

Ooievaars

Terwijl Gennep rouwt om het verlies van de jonge ooievaars, bloeit er een ander nest in Ven-Zelderheide. Daar zijn vier gezonde jongen geboren. Om...

Ambulancepost

Het aantal ambulances dat op tijd aankomt bij spoedgevallen in Gennep neemt weliswaar toe, maar er zijn nog steeds gevallen waarbij ambulances te laat...