Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Basisschool de Vonder uit Ven-Zelderheide heeft het Groen Blauwe schoolplein officieel geopend

Ven-Zelderheide

Schoolpleinrevolutie

Basisschool De Vonder in Ven-Zelderheide onthulde een GroenBlauw schoolplein, waar natuur en water de hoofdrol spelen. Na een jaar van inzet en ontwerp, biedt dit nieuwe plein een leerzame en gezonde speelplek voor kinderen en docenten.

Op een herfstdag in Ven-Zelderheide werd Basisschool De Vonder uit haar betegelde, stenige schoolplein-verdoemenis bevrijd. Het GroenBlauwe schoolplein is eindelijk onthuld, als een verlossende engel des natuurlijks.

 

Een ware schoolpleinrevolutie, waarin de grauwe stenen plaats hebben gemaakt voor een speelse oase waar de elementen der aarde en water de regie voeren. Het resultaat is een educatieve en gezonde speelomgeving waar de leerlingen en leraren in alle vreugde kunnen vertoeven.

 

GroenBlauwe schoolplein

 

Dit avontuur begon een jaar geleden, onder de bezielende leiding van een heuse schoolpleincoach, met de volledige inzet van ouders, leerlingen, en docenten. Na maanden van noeste arbeid, waarbij tegels als oude vijanden werden verslagen, werd vandaag het GroenBlauwe wonder voltrokken.

 

Kinderen, gewapend met natuurlijk lint en scharen, doorkliefden symbolisch de laatste barrières. Mike Swijghuisen, de bezielde directeur van Basisschool de Vonder, legde uit waarom ze zich aan deze GroenBlauwe Revolutie gewaagd hadden:

 

“Ons schoolplein was verworden tot een hellepoel van stenen, waar vervanging hoog nodig was. Op zonnige dagen veranderde het in een oven, en schaduw werd een kostbaar goed. En bij regenval? Nou, dan hadden we ons eigen mini-moeras.”

 

Het GroenBlauwe schoolplein van De Vonder

 

Ouderbetrokkenheid

 

Het ontwerp, samengesteld door een doorgewinterde visionair, omvat een schat aan mogelijkheden. Op het schoolplein van Basisschool de Vonder prijken buitenlokalen, een rijkdom aan planten, geheime hoekjes waar kinderen hun eigen rijk kunnen stichten, natuurlijke schuilplaatsen, een bonte flora en fauna, een schuilbosje, een waterparadijs, hoogteverschillen, een speelheuvel met kruiptunnel, wilgentunnels en zelfs eetbare aardbeienplanten.

 

Financieel gezien werd de droomreis mogelijk gemaakt dankzij genereuze bijdragen van de Gemeente Gennep en de Provincie Limburg. De ouders lieten zich evenmin onbetuigd en droegen actief bij aan de gedaanteverwisseling van het schoolplein, inclusief een zelfgemaakte modderkeuken voor de zandbak.

 

Dubbel feest

 

De kinderen van Basisschool De Vonder hadden nog meer reden tot feestvreugde. Naast de onthulling van het GroenBlauwe schoolplein vierde de school haar 90-jarig bestaan. Het schoolgebouw werd omgetoverd tot een heus museum, waar de bezoekers zich in het verleden konden verliezen door middel van talloze foto’s.

 

Om de feestvreugde compleet te maken, werden alle gasten getrakteerd op koffie, thee en andere versnaperingen. Buiten gingen de kinderen op avontuur in een spellencircuit dat onder andere een spectaculair dakgoten-waterspel omvatte.

 

Met het GroenBlauwe schoolplein en het 90-jarig bestaan van Basisschool De Vonder in het middelpunt, was deze dag er één om nooit te vergeten. Een revolutie in de buitenlucht, en een viering van het verleden, verweven in een enkele gedenkwaardige gebeurtenis.

 

Foto’s: gennep.nl

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Gennep

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst 10.000 zonnepanelen op 155 locaties in Limburg, Noord-Brabant, en Gelderland. Het project, uitgevoerd door BAM Energy Systems en BAM Bouw en...

Gennep

Ylia Pattiasina's inspirerende reis van kwaliteitsmanager naar eigenaar van Interieurstudio Ylia getuigt van vastberadenheid en passie voor duurzaam interieurontwerp, waarbij ze de filosofie van...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.