Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

‘Tripmiddel’ hortensia uit tuinen geroofd

Al sinds eind vorig jaar worden er in Ven-Zelderheide bij veel mensen in de tuin illegaal hortensia’s getopt.

 

Let maar eens op uw eigen tuin, staan de hortensia’s in bloei? Zo niet, kijk goed en u ontdekt dat ook vreemden in de nachtelijke uren bij u in de tuin komen die deze schade veroorzaken. De bloem bloeit op twee jarig hout, wie dit jaar is beroofd kan ook volgend jaar fluiten naar zijn of haar bloemen.

 

Vertelt Josine van Deuren, een van de getroffen tuiniersters, in het Dorpsblad Ven-Zelderheide.

 

Ook ik ben een van de velen die het aanschouwen van de schoonheid van deze bloemen is ontnomen. Het spijt me wel maar ik kan totaal geen begrip opbrengen voor deze plantendieven.

 

Tripmiddel

 

Mogelijk worden de planten gedroogd en als tripmiddel gebruikt. Het oproken van de normale hortensia is levensgevaarlijk. Bij het verhitten van de plant komt cyanide vrij, een gifstof waarvan het gebruik kan leiden tot een hartstilstand, coma en verlamming.

 

Al sinds december wordt overal in het land op grote schaal tuinen leeggeroofd van de bloei van de hortensia. Ze zijn zeer zorgvuldig.

 

Aldus de politie. Josine roept de illegale toppers op om zelf hortensia’s te kopen.

 

Of nog beter stop met het vernielen van je gezondheid! Normaal kan iedereen zomaar stekjes van mij krijgen maar nu niet. Ik wil geen medewerking wil verlenen aan iets dat ten koste gaat van iemands gezondheid. Aan gedupeerden het advies aangifte te doen wegens vernieling.

 

Reacties