Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

rioolgemaal Kleefseweg Ven-Zelderheide rioolgemaal
Kleefseweg Ven-Zelderheide rioolgemaal

Ven-Zelderheide

Verkeershinder bij rioolgemaal

Op dinsdag 11 juni 2024 wordt de Kleefseweg tijdelijk afgesloten voor het plaatsen van een betonnen rioolhuisje. Het verkeer wordt omgeleid. Meer informatie op Gennep.News.

Op dinsdag 11 juni 2024 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Kleefseweg (N291). Vissers/Ploegmakers, een bedrijf gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw, gaat ter hoogte van het rioolgemaal een betonnen rioolhuisje plaatsen. Hiervoor gebruiken ze een grote telescoopkraan.

 

De telescoopkraan wordt opgesteld op de weg. Hierdoor zal het verkeer tijdelijk gestremd zijn. De werkzaamheden starten om 8:30 uur, na de ochtendspits, en duren naar verwachting tot 12:00 uur in de middag.

 

Omleiding

 

Voor automobilisten wordt een omleidingsroute ingesteld:

 

Vanuit Duitse grens richting Gennep:

  • Volg N291
  • Neem afslag Damseveld
  • Volg Kapellerweg
  • Sla af naar Vensestraat
  • Ga terug naar N291

 

Vanuit Gennep richting Duitse grens:

  • Volg N291
  • Sla af naar Vensestraat
  • Volg Zandsteeg
  • Ga naar Damseveld
  • Keer terug naar N291

 

Rioolgemaal

 

Een rioolgemaal speelt een cruciale rol in het rioolstelsel. Het zorgt ervoor dat afvalwater van huishoudens, bedrijven en industrieën efficiënt wordt afgevoerd naar waterzuiveringsinstallaties.

 

Daarnaast helpt het bij het verplaatsen van water naar hoger gelegen gebieden, wat vooral belangrijk is in vlakke of laaggelegen gebieden. Hierdoor wordt het risico op overstromingen en wateroverlast verminderd.

 

Bij hevige regenval kan het rioolstelsel snel overbelast raken. Dankzij het rioolgemaal wordt overtollig water snel afgevoerd, wat de kans op overstromingen in de gemeente aanzienlijk verkleint.

 

Door het afvalwater naar zuiveringsinstallaties te pompen, draagt het gemaal ook bij aan het behoud van de waterkwaliteit. Het voorkomt dat vervuild water in de natuurlijke waterlopen terechtkomt voordat het gezuiverd is.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...