Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ven-Zelderheide

VIDEO: Molenfeest in Ven-Zelderheide

Zondag 28 augustus vond na 8 jaar weer het Molenfeest plaats in Ven-Zelderheide. De moleneigenaar, Ludger Pauls, en zijn team hadden het georganiseerd. Kijk voor meer informatie en de video op Gennep.News!

Zondag 28 augustus vond na 8 jaar weer het Molenfeest plaats in Ven-Zelderheide. De moleneigenaar, Ludger Pauls, en zijn team hadden het georganiseerd.

 

 

Het Molenfeest begon om 12.30 uur bij mooi weer met een Nederlands/Duitse openluchtmis in de molentuin. De twee predikanten, Pastoor Theo Miedema en Dr. Norbert Hürther voerde samen de mis op, ondersteund door het kerkkoor uit Ven-Zelderheide onder leiding van Harm Vullings. De mis werd zeer goed bezocht met meer dan 100 Nederlanders en Duitsers.

 

 

 

 

De volgende attractie was het Smartlappenkoor Vens Plezier uit Ven-Zelderheide, dat het talrijke publiek vermaakte met Duitse en Nederlandse liederen.

 

 

Er was volop eten en drinken, waaronder de typisch Hollandse molenpoffertjes. De vrijwilligers uit Ven-Zelderheide en Kessel, zo’n 50 mannen en vrouwen, hadden de handen vol. De focus van het feest was de molen, die open was voor het publiek. De wieken draaiden in de wind, zodat het graan tijdens de demonstraties goed werd gemalen.

 

 

De Verkehrs- und Heimatverein Kessel e.V. had op de weide tegenover de molen een ‘Kinder-olympiade’ opgezet met veel gevarieerde spellen – het aanbod voor jong en oud varieerde van blikwerpen tot doelmuurschieten, voetbaltennis en zelfgemaakte werpspellen. Traditionele spellen zoals zaklopen, eierraces, velgenlopen en driewieler rijden in het parcours werden ook urenlang door de families gebruikt. Het team ‘Kinder-olympiade’ uit Kessel, ondersteund door Tonnie Boogaards uit Ven-Zelderheide, was enthousiast over de populariteit van de Spelen en hadden er zelf ook veel plezier in.

 

 

Een ander hoogtepunt voor de kinderen was zeker de brandweerwagen van de brandweer van Kessel, die de VHV ondersteunde. Hier werd een spuitspel opgezet en de kinderen waren dolblij dat ze zelf brandweerman/vrouw konden zijn.

 

 

Tussendoor speelde de band Jazz im Glück uit Goch en hield iedereen in een goed humeur en aan het draaien met de heupen.

 

 

De band speelde tussen de talrijke kraampjes die op het kermisterrein bij de molen stonden opgesteld. Hier kon men bijvoorbeeld zelfgemaakte honing- en kaasspecialiteiten proberen en kopen, een botermaker en een hoornmaker aan het werk zien en schilderijen en porselein kopen. Een wolspinner toonde haar ambacht en Melanie Kuypers inspireerde haar kunst met de kettingzaag.

 

 

Een grote, volautomatische fabriek voor de productie van brandhout fascineerde de bezoekers, net als een groot houttransportvoertuig en de tentoongestelde vintage tractoren. ’s Avonds was er een filmvoorstelling van het team van het Goli Theater uit Goch.

 

 

Al met al was het een allround geslaagd, grensoverschrijdend evenement dat kon aansluiten bij de voormalige Niers-bijeenkomst van de twee dorpen Ven-Zelderheide en Kessel. De twee dorpen zijn het erover eens dat de samenwerking verder moet worden bevorderd en het volgende gezamenlijke evenement in 2023 in Kessel staat alweer op de planning. Het festival werd gesponsord door de Euregio Rijn Waal en Interregio. Dank aan alle helpers, bezoekers en sponsors!

 

 

Verwant

Lob van Gennep

Op 20 februari tussen 19.00 en 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst in Ven-Zelderheide. Het projectteam Lob van Gennep presenteert het voorlopige dijkontwerp en...

Lob van Gennep

De Werkgroep Dorpsraden dringt aan op waterbewustzijn in de Lob van Gennep met hun nota, waarin preventieve maatregelen en het belang van een privaat-collectief...

Milsbeek

In Milsbeek krijgt 't Trefpunt een nieuwe impuls door de overdracht aan de gemeente Gennep, met de vorming van een stichtingsbestuur. Eerder opgelaaide discussie...

Gemeente Gennep

In Ottersum staat op donderdag 18 januari een belangrijke inloopbijeenkomst op de agenda, georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Van 19.00 tot 21.00...