Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Verkiezingen voor de Tweede Kamer

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag 15 maart 2017. Stembureaus zijn open van 07.30 uur ’s ochtends tot 21.00 uur in de avond. Het belooft qua weer vandaag een mooie, rustige dag te worden. Dat is goed nieuws voor de mogelijke opkomst bij de verkiezingen.

 

Op donderdag 16 februari zijn de stempassen voor deze Tweede Kamerverkiezingen bezorgd. De kandidatenlijsten werden bezorgd op donderdag 2 maart.

 

Hier zijn de stemlokalen voor de Tweede Kamerverkiezingen in gemeente Gennep:

 

 • Gemeenschapshuis D’n Toomp, Lijsterbesstraat 10, Heijen
 • Fitland, Kleermakersgroes 14, Gennep
 • Gemeentekantoor, Ellen Hoffmannplein 1, Gennep
 • Jongerencentrum De Megafoon, Picardie 111, Gennep
 • Buurthuis VanOns, Norbertplein 3, Gennep
 • Trefpunt 68, Kerkstraat 31, Milsbeek
 • Café-Zaal De Pub, St.Janstraat 48, Ottersum
 • Gemeenschapshuis De Uitkomst, Kleefseweg 29, Ven-Zelderheide

 

De laatste Tweede Kamerverkiezing vond plaats op 12 september 2012. Dit was een ontbindingsverkiezing als gevolg van de val van het kabinet. Normaal gesproken vindt de Tweede Kamerverkiezing om de 4 jaar plaats.

 

Luc Brouwers uit Milsbeek staat als 63e op de lijst van de PvdA. Hij is de enige kandidaat afkomstig uit gemeente Gennep.

 

Stemwijzers Tweede Kamer – Overzicht:

 

Kiezerspas, machtigen, vervangende stempas

 

 • Wil je in een andere gemeente stemmen dan waar je woont? Dan heb je een Kiezerspas nodig.
 • Wil je iemand machtigen om voor jou te stemmen? Dan is er een verschillende procedure voor personen die binnen dezelfde gemeente wonen en daarbuiten.
 • Ben je jouw stempas kwijt, of heb je er geen ontvangen? Dan kun je een vervangende stempas aanvragen.

Ben je niet in de gelegenheid om te stemmen?

 

Dan kun je iemand anders voor je laten stemmen. Vul op de achterzijde van de stempas zijn of haar naam in. Dat kan tot op de dag van de stemming.

 • Het is belangrijk dat de persoon die voor jou gaat stemmen in de gemeente Gennep woont.
 • Deze persoon moet tegelijkertijd de eigen stem uitbrengen en kan daarnaast voor maximaal twee anderen stemmen.
 • Geef de persoon die voor je stemt een kopie van jouw identiteitsbewijs mee (dit mag maximaal vijf jaar verlopen zijn).

Iemand uit een andere gemeente voor u laten stemmen?

 

Je kunt ook iemand voor je laten stemmen die niet in de gemeente Gennep woont, maar wel een stempas heeft ontvangen. Het hiervoor benodigde formulier (L8) kun je downloaden via www.gennep.nl/verkiezingen, telefonisch opvragen of ophalen bij de gemeente. Deze schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 door de gemeente zijn ontvangen. De persoon die voor je gaat stemmen ontvangt een volmachtbewijs. Diegene hoeft in dat geval geen kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen. De persoon die voor je gaat stemmen mag maximaal 2 volmachten aannemen. Hij moet de volmachtstem tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen.

Zelf stemmen in een andere gemeente?

 

Met een kiezerspas kun je stemmen in elk willekeurig stembureau in Nederland.

 • Maak een afspraak via www.gennep.nl voor het aanvragen van een kiezerspas. Ga met jouw stempas naar het gemeentekantoor. Daar wordt je stempas ingenomen en ontvang je een kiezerspas. Het mondeling aanvragen van een kiezerspas kan tot uiterlijk dinsdag 14 maart 2017 tot 12.00 uur.
 • Je kunt ook schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. Het formulier (K6) kun je downloaden via www.gennep.nl/verkiezingen, telefonisch opvragen of ophalen bij de gemeente. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 door de gemeente zijn ontvangen. Heb je al een stempas ontvangen, dan moet je deze bij het verzoek mee sturen. Je voegt je stempas bij de aanvraag en ontvangt daarna een kiezerspas. Je kunt vervolgens uitsluitend met de kiezerspas stemmen en krijgt geen nieuwe pas als de kiezerspas zoekraakt. Bij de stemming overhandig je zowel de kiezerspas als een identiteitsdocument aan de voorzitter van het stembureau.

Meer informatie

 

Informatie over de verkiezing en de formulieren kun je vinden op www.gennep.nl/verkiezingen. Je kunt ook terecht op www.kiesraad.nl of www.elkestemtelt.nl.

Ga je toch liever naar het gemeentekantoor? Maak dan een afspraak via www.gennep.nl of via (0485) 49 41 41.

 

Verwant

Gennep

Paul Wessels, D66-icoon uit Gennep, overleed op 78-jarige leeftijd. Zijn toewijding aan politiek en gemeenschap was ongeëvenaard, met een blijvende erfenis in de harten...

Regio

Mazelenbesmettingen stijgen tot boven de 50 in Nederland, waarvan 4 in Noord-Limburg en 1 in Zuid-Limburg. Vaccinatiegraad zakt onder 90%, terwijl experts 95% aanbevelen...

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...

Gemeente Gennep

De gemeente Gennep overweegt 't Trefpunt in Milsbeek te kopen voor 750.000 euro, boven de taxatiewaarde, wat leidt tot kritiek op financiële aspecten, vriendjespolitiek...