Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Fotobijschrift: Dermatologen Imke Ferket (l) en Maria Mackenzie

Nieuws

Vernieuwde behandeling bij door de zon beschadigde huid

In Maasziekenhuis Pantein beschikken de dermatologen over een vernieuwde behandeling bij door de zon beschadigde huidcellen: fotodynamische therapie met daglicht. Comfortabel en vrijwel pijnloos voor de patiënt.

 

Huidbeschadiging door de zon

 

Te veel of te lang in de zon is niet goed voor onze huid. Er kunnen ruwe plekjes op de huid ontstaan. Deze plekjes komen vooral voor in het gezicht, op de hoofdhuid, handen en armen. Het kan een begin zijn van huidkanker. Daarom is het belangrijk dat deze plekjes regelmatig gecontroleerd en behandeld worden door een dermatoloog.

 

Dermatologen Imke Ferket (links) en Maria Mackenzie

 

Fotodynamische therapie met daglicht

 

De dermatoloog stelt vast of fotodynamische therapie met daglicht een mogelijke behandeling is. Dermatoloog Maria Mackenzie vertelt:

 

Voor de behandeling wordt de huid ingesmeerd met zonnebrandcrème ter bescherming tegen de schadelijke UV-straling in daglicht. Daarna brengen we de crème aan die de aangedane huidcellen gevoelig maakt voor zichtbaar licht. Het daglicht zorgt er vervolgens voor dat deze cellen worden aangetast. De cellen sterven af en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Het voordeel van deze behandeling is dat de werkzame stof beetje bij beetje wordt geactiveerd waardoor patiënten nauwelijks pijn ervaren.

 

Resultaat

 

Enige tijd na de behandeling beoordeelt de dermatoloog het resultaat. Dermatoloog Imke Ferket:

 

Vaak zien we dat de plekjes na één behandeling weg zijn. Soms is het nodig de behandeling te herhalen voor een beter resultaat.

 

Verwijzing nodig

 

Voor een afspraak op het spreekuur van de dermatoloog is een verwijzing van de huisarts nodig.

 

Foto: Maasziekenhuis Pantein

 

 

Verwant

Gennep

Makelaar en VVD-bestuurder Johan Smedema is overleden. Dat heeft zijn partij VVD laten weten. Voor zijn jarenlange inzet binnen de VVD en zijn betrokkenheid...

Regio

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben ziekenhuizen in de regio mensen geholpen met letsel veroorzaakt door vuurwerk en alcoholvergiftiging. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Vrijdag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Gennep

Stichting Smaakcentrum timmert aan de weg. Inmiddels is ook de vierde locatie in Gennep ‘up & running’. Op een bijzondere locatie, namelijk in zorgcentrum...