Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Foto

Vijf lintjes in gemeente Gennep

Burgemeester De Koning reikt vijf lintjes uit in de gemeente Gennep

 

 

Tijdens de lintjesregen op donderdagochtend 26 april a.s. reikte burgemeester De Koning aan vijf inwoners van de gemeente een eremedaille uit. Van de vijf decorandi worden er vier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

 

 

Fotoverslag door Jan Tomasila van GennepNews:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2094977537412154

 

 

De uitreiking was dit jaar in de KennisKeuken van de bibliotheek aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep.

 

 

https://www.facebook.com/gemeentegennep/posts/1928246697206965

 

 

Decorandi

 

 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

  • Mevrouw Marian Wilbers-Leideritz, Ottersum

 

 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  • De heer Eric Corstjens, Gennep
  • De heer Johan Smedema, Gennep
  • Mevrouw Koos Jaspers, Milsbeek
  • De heer Michiel Ponjee, Gennep

 

Op Koningsdag hebben, sinds de lintjesregen van 2017, in totaal zeven inwoners van de gemeente Gennep een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Op vrijdag 27 april worden zij nog eens extra in het zonnetje gezet tijdens een bijeenkomst in de publiekshal van het gemeentekantoor. Hierna brengt het college een bezoek aan de Koningsdagactiviteiten die plaatsvinden in de dorpskernen van de gemeente Gennep.

 

 

Mevrouw Marian Leideritz, 67 jaar uit Ottersum

 

#Lintjesregen #Gennep foto: Jan Tomasila @GennepNews #GennepNews #lintjesregen2018

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

Marian Leideritz is sterk betrokken bij het sociaal-maatschappelijke en culturele leven. Ze is zeer actief, o.a. binnen Stichting Summertime en Stichting Evenementen Gennep. Daarvoor heeft ze in 2017 ontzettend veel tijd gestoken in de activiteiten rondom 400 jaar stadhuis Gennep.

Marian was medeoprichter van o.a. de Speel-O-theek, de Kinderkleding- en Speelgoedbeurs en de jaarlijkse Kerstmarkt in Gennep. Ze was redactielid van het radioprogramma Culthis, ondersteunde bij de filmprogrammering van 4-Events en was lid van de ouderraad van Jenaplanschool Elckerlyc. Ze was zes jaar lang secretaris van de werkgroep blindenhulp Lalibela en organiseert hiervoor nog steeds diverse activiteiten.

Verder is Marian al lang vrijwilligster bij Museum het Petershuis, ondersteunt ze het secretariaat van Paters van de Heilige Geest, is ze wekelijks betrokken bij de organisatie van concerten bij Cultureel Podium Roepaen, vrijwilligster bij Sociëteit de Jansberg en secretaris bij Stichting Mosaïque: een organisatie die projecten initieert op het terrein van educatie en bewustwording.

 

 

De heer Eric Corstjens, 63 jaar uit Gennep

 

#Lintjesregen #Gennep foto: Jan Tomasila @GennepNews #GennepNews #lintjesregen2018

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

Eric Corstjens zet zich als voorzitter al jaren in voor Dawda Stichting Gambia. Hij was voortrekker van een aantal grote projecten, zoals o.a. de realisatie van een waterleidingproject, de renovatie en uitbreiding van een school, de realisatie van een bibliotheek en de bouw van een kippenfarm. Verder is Eric vrijwilliger bij de papierenbrigade, sportvereniging Vitesse ’08 en voorzitter van De Zonnebloem in Gennep.

 

 

De heer Johan Smedema, 78 jaar uit Gennep

 

#Lintjesregen #Gennep foto: Jan Tomasila @GennepNews #GennepNews #lintjesregen2018

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

Johan Smedema is medeoprichter en secretaris van de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis en betrokken bij diverse projecten en activiteiten t.b.v. ernstig zieke patiënten.

Sinds 1984 maakt hij deel uit van de fractie van VVD Gennep, respectievelijk VVD Maasland. Daarbinnen vervulde hij diverse functies: van campagneleider tot bestuurslid en voorzitter van de jubileumcommissie. Johan is ook actief lid van de Rotary en heeft daarbinnen o.a. Stichting Jeugdkamp Boemerang mede opgericht. Zij organiseren jaarlijks een jeugdkamp voor kinderen die wegens omstandigheden niet op vakantie kunnen gaan.

 

 

Mevrouw Koos Jaspers, 69 jaar uit Milsbeek

 

#Lintjesregen #Gennep foto: Jan Tomasila @GennepNews #GennepNews #lintjesregen2018

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

Koos Jaspers was in 1979 medeoprichter van de volleybalvereniging Net-In. Zij was onder meer actief in verschillende functies, waaronder voorzitter. Daarnaast is ze sinds 1985 jeugdleidster voor de korfbalafdeling van Sportvereniging Milsbeek. Tevens zet zij zich in voor de kantine.

Naast sportieve activiteiten, zet Koos zich ook op sociaal gebied bijzonder in. Zij was begeleidster bij reizen voor alleenstaande vrouwen. Een aantal keren per jaar gaat zij op vakantie met personen met een verstandelijke beperking. Daarnaast begeleidt zij maandelijks de Soos van Koos voor mensen met een verstandelijke beperking en is ze activiteitenbegeleider in het zorgcentrum Maasduinen Staete.

 

 

De heer Michiel Ponjee, 68 jaar uit Gennep

 

#Lintjesregen #Gennep foto: Jan Tomasila @GennepNews #GennepNews #lintjesregen2018

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

Michiel Ponjee is al jaren maatschappelijk actief voor diverse activiteiten en organisaties in Gennep. In veel functies is hij de financiële man. Zo is hij penningmeester bij de stichting Summertime Gennep en was hij actief voor 400 jaar stadhuis. Ook is hij al jaren penningmeester, roosterplanner en coördinator van kluswerkzaamheden bij de stichting Kinderboerderij Gennep. En ook binnen de carnavalsvereniging en de Mèrtzitting heeft Michiel zijn sporen verdiend.

 

 

Verwant

Gennep

Nol van Est, een icoon van D66 in Gennep, is op bijna 80-jarige leeftijd overleden. Als grondlegger van de partij in de regio, diende...

Gennep

Ontdek de artistieke erfenis van Piet Bakker en Marijn Goldschmidt in de Gennepse bibliotheek. Van traditionele stillevens tot moderne illustraties, een kleurrijk eerbetoon aan...

Carnaval

Op dinsdag 13 februari werd Robbie van den Hoogen geëerd met een koninklijke onderscheiding voor zijn langdurige toewijding aan de Gennepse carnaval. Burgemeester Hans...

Gennep

Schrijver Khalid Boudou bezocht Elzendaalcollege Gennep, waar hij met tweedejaars sprak over lezen en zijn boeken. Hij benadrukte het belang van lezen en introduceerde...