Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Volg de restauratie van Villa Aurora

Villa Aurora is de in 1898 gebouwde directievilla horende bij de in 1999-2000 gesloopte Mouterij Aurora. De villa werd gebouwd voor dhr. S. Mickina, de oprichter van de fabriek die direct achter de villa was gesitueerd. Villa Aurora is een markant gebouw gesitueerd nabij het voormalige spoor van Gennep. De villa bevat elementen uit de Eclectische bouwstijl.

 

 

 

 

Tot eind 2016 werd de Villa bewoond door Maria Reijnders, beter bekend als het ‘kattenvrouwtje’ of ‘Lotje’. Mevrouw Reijnders is meer dan honderd jaar oud geworden en was al zeer lange tijd niet meer in staat om de Villa te onderhouden. Na het overlijden van ‘Lotje’ is de Villa begin dit jaar in de verkoop gekomen en in februari gekocht door de heer Ahmed die de villa in zeer verwaarloosde toestand aantrof. Hij besloot om Villa Aurora in al haar glorie te herstellen.

 

 

Ontwikkelingen te volgen op Facebook

 

 

Op Facebook zijn de ontwikkelingen nu te volgen. In welke staat werd de Villa aangetroffen? Een monumentaal pand, wat houdt dat eigenlijk in? Wat zijn de strenge regels waar je mee te maken krijgt?

 

 

 

 

De restauratie van Villa Aurora is begonnen! Op onze Facebookpagina zullen wij regelmatig updates en foto’s plaatsen van de verbouwing. Wil je de verbouwing van Villa Aurora ook volgen? Like dan onze pagina!

 

 

Bron: facebook.com/villaauroragennep

 

 

Reacties