Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

De dag van Maas, Niers en zeven heuvelen

Voor de kleine 8000 Vierdaagse wandelaars die op de derde Vierdaagsedag Gennep aandeden was de plaats als een warme douche. Dit warme bad had niet zozeer te maken met de temperatuur als wel met de enthousiaste manier waarop de Gennepenaren de deelnemers tegemoet traden.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Met applaus, met gejuich en aanmoedigingskreten en hier en daar een hartigheidje werden de wandelaars door de kern van Gennep en via de fraai versierde Niersstraat richting Ottersum gestuurd.

 

 

 

 

Voor onderweg kreeg de wandelaar bij de ontvangstplaats van de gemeente Gennep van de vrouw van de burgemeester nog een appeltje voor de dorst en een button mee. Op deze plek moedigde naast Peter de Koning ook burgemeester Manon Pelzer van de gemeente Bergen de wandelaars aan. De Bergenaren hadden vooraf van de gemeente een vlammend cyclaamkleurig Vierdaagseshirt ontvangen, zodat zij goed opvielen tussen de wandelaars. Vooropgesteld natuurlijk dat zij dit shirt ook inderdaad hadden aangetrokken.

 

 

 

 

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen was ook even in Gennep om te zien hoe Gennep het in het Rijk van Groot Nijmegen er van afbracht.

 

 

Nijmeegse Vierdaagse

 

Voor de buis meegenieten

 

 

Gerri en Leyon van GennepNews

 

 

De razende reporters van GennepNews waren aanwezig om zoveel mogelijk vast te leggen. Met een livestrean op Facebook en, dit jaar voor het eerst, via het televisiekanaal kon iedereen die niet zelf aanwezig kon zijn toch gezellig voor de buis meegenieten van de doortocht in Gennep. De uitzending is op beide kanalen terug te kijken. In Ottersum en Milsbeek kwamen onze fotografen in actie.

 

 

 

 

Fotoverslagen van GennepNews:

 

 

Gennep:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2153394504903790

 

 

Ottersum:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2152452354998005

 

 

Milsbeek:

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2152433008333273

 

 

Nijmeegse Vierdaagse

 

 

 

Reacties