Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

High five van Peter de Koning

De 50 km wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse werden donderdagochtend warm onthaald in Gennep. Vanuit dit Niersstadje is het nog zo’n 25 km voordat de lopers weer op het eindpunt in Nijmegen zijn.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Ter hoogte van het historisch stadhuis konden de wandelaars een fruitig appeltje voor de dorst krijgen. En een high five van burgemeester Peter de Koning. Weliswaar de laatste want hij stopt per 1 september dit jaar met deze job.

 

 

Gouverneur Theo Bovens was zoals gewoonlijk ook even in Gennep om naar de Vierdaagsedoortocht te kijken. Kon hij meteen even poolshoogte nemen inzake deze verrassende nieuwe situatie in bestuurlijk Gennep. Vanuit de gemeente Bergen is er altijd wel een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur aanwezig. Deze keer in de persoon van burgemeester Manon Pelzer.

 

 

 

 

Een aantal Gennepse wandelaars was goed herkenbaar aan het speciale shirt dat de gemeente Gennep heeft verstrekt en refereert aan het thema Jaar van de Ontmoeting.

 

 

De gemeente Bergen heeft ook ieder jaar een opvallend shirtje waarmee de inwoners van deze gemeente als kleurrijke visitekaartjes aan de Vierdaagse kunnen meedoen. Niet iedereen heeft het shirtje echter al opgehaald, zo blijkt, want burgemeester Manon Pelzer begroette in Gennep een inwoner met een algemeen shirtje van de gemeente Bergen.

 

 

 

 

Vermeldenswaard is verder nog het grote bord met de tekst IamGennep bij binnenkomst van het centrum van Gennep naar het voorbeeld van het onlangs verwijderde bord Iamsterdam in Amsterdam. En niet te vergeten de partij wandelschoenen hoog boven in de Niersstraat bij het verlaten van Gennep. Wellicht als aanmoediging voor de wandelaars, want het moeilijkste stukje van de route, de Groesbeekse Zevenheuvelenweg, ligt nog voor hun voeten.

 

 

 

 

Nijmeegse Vierdaagse

 

 

Reacties