Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Fabian Peters

Gennep

Volg Fabian Peters en het #Vteam!

Ik heb er veel zin in.

 

 

Fabian Peters uit Ottersum is met 12 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt hij elke dag 30 km samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

 

 

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Fabian vertelt:

 

 

Het is heel gezellig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Ik loop voor KIKA. Het meest verheug ik me op de gezelligheid onderweg. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en het is nu al vergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan sponsoren en volgen.

 

 

Kindercorrespondent Tako Rietveld

 

 

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen.

 

 

Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Ook Fabian laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken. Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken.

 

 

De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders.

 

 

De belevenissen van Fabian en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen Vteam.tv.

 

 

Nijmeegse Vierdaagse

 

Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

 

 

Verwant

Nijmeegse Vierdaagse

Wandel jij de Vierdaagse van Nijmegen voor Matchis en help je zo bij het registreren van stamceldonoren? Mensen die een startbewijs hebben voor de...

Gennep

Dit jaar was de inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse extra spannend omdat er een vrije inschrijfronde was, waarbij iedereen zich kon inschrijven. Het online...

Gennep

Op donderdag 21 juli komt de Nijmeegse Vierdaagse door de gemeente Gennep. Op GennepNews, TVL TV en de stream van GennepNews op Twitch is...

Gennep

Kun je vanwege jouw beperking niet deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse? Dan heb je het mis! De X-Toppers is een wandelproject dat het mogelijk...