Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

matchis

Nijmeegse Vierdaagse

Wandel de vierdaagse voor stamceldonoren

Wandel jij de Vierdaagse van Nijmegen voor Matchis en help je zo bij het registreren van stamceldonoren? Mensen die een startbewijs hebben voor de Nijmeegse Vierdaagse en willen deelnemen aan Matchis kunnen zich aanmelden via Sterk voor Matchis of contact opnemen via fondsenwerving@matchis.nl. Meer informatie op Gennep.News.

De afgelopen weken heeft de Stichting Matchis, een Nederlandse stichting die stamceldonoren registreert en koppelt aan patiënten die een stamceltransplantatie nodig hebben, veel nieuwe stamceldonoren mogen verwelkomen na een oproep van Thijs Slegers, voormalig perschef van PSV.

 

Hoewel de aanleiding voor deze oproep verschrikkelijk is, is de stichting blij met de toename van nieuwe donoren omdat de kans op een match tussen donor en patiënt hierdoor groter wordt.

 

Het registreren en typeren van stamceldonoren brengt echter kosten met zich mee. Voor elke nieuwe donor moet er 35 euro worden betaald. Om deze kosten te kunnen blijven dragen, roept de stichting op tot steun van het publiek. Een manier waarop mensen kunnen helpen is door deel te nemen aan de Vierdaagse van Nijmegen voor Matchis. Deelnemers kunnen geld ophalen en door het dragen van een sportshirt van Matchis aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren.

 

Jaarlijks krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker, zoals leukemie, en voor veel van deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak de enige kans op genezing. Om de kans op een perfecte match tussen donor en patiënt te vergroten, is het van belang dat er zoveel mogelijk jonge stamceldonoren worden geregistreerd. Stichting Matchis speelt hierin een belangrijke rol door donoren te registreren, te matchen met patiënten en donoren te begeleiden tijdens het hele proces van stamceldonatie.

 

Mensen die een startbewijs hebben voor de Nijmeegse Vierdaagse en willen deelnemen aan Matchis kunnen zich aanmelden via Sterk voor Matchis of contact opnemen met Janine of Margot via fondsenwerving@matchis.nl.

 

Foto: Wilbert Kruijsen Fotografie

 

Terugkijken: InZicht

 

Verwant

Gennep

Dit jaar was de inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse extra spannend omdat er een vrije inschrijfronde was, waarbij iedereen zich kon inschrijven. Het online...

Gennep

Jesse Giebels, de 19-jarige verdediger uit Gennep, heeft zijn contract bij PSV verbroken en is per direct naar stadsgenoot FC Eindhoven overgestapt. FC Eindhoven...

Gennep

Op donderdag 21 juli komt de Nijmeegse Vierdaagse door de gemeente Gennep. Op GennepNews, TVL TV en de stream van GennepNews op Twitch is...

Gennep

Sjef Smeets zet zich in om het belang van stamceldonatie toe te lichten, hij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat er...