Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Bouwen op De Groes?

Er moet de komende jaren stevig worden bijgebouwd om aan de vraag naar woningen te kunnen voldoen. Maar met elke nieuwe baksteen dreigt een stukje groen te verdwijnen. Tegenover Het Bolwerk ligt De Groes, het groene hart van Gennep. Volgens het Gennepse ontwikkelingsbedrijf Nebuvast en Livin Concepts een mooie plek voor een vernieuwend woonconcept: LIVinSenior.

 

 

Stefan Gerards van Nebuvast laat weten dat het plan alleen maar lovende reacties krijgt, ook van plaatselijke politieke partijen. De financiering, ontwikkeling én exploitatie lijken geborgd. Maar er zijn ook mensen die vinden dat groen moet winnen van stenen. Dat geldt zeker voor het grote grasterrein in het centrum. Makkelijk praten voor iemand die vlakbij het stadspark woont.

 

 

Maar hoe moet het met de mensen die dringend verlegen zitten om een woning?

 

 

Vergrijzing

 

 

De gemeente Gennep heeft ruim 17.000 inwoners. In Gennep kent men een dubbele vergrijzing. Een groeiend aantal ouderen waarvan de levensverwachting toeneemt. Kortom, er is een behoefte aan een woonoplossing voor Gennepse senioren die zelfstandig en levensloopgeschikt willen wonen.

 

 

De Groes

 

 

Onder locatie De Groes wordt door de initiatiefnemers verstaan het deel dat eigendom is van de kerk. Nebuvast is een koopoptie overeengekomen. Er wordt uitgegaan van uitbreidingsmogelijkheden in lijn met het duurzame gedachtegoed van het gepresenteerde wooncomplex.

 

 

Wooncomplex LIVinSenior

 

 

Vergroening

 

 

In Gennep zorgt De Groes niet alleen voor gezondheidsvoordelen, maar ook voor veel meer sociale cohesie. Denk aan evenementen als de Volleybalfeesten van Flamingo’s, het jubileumweekend van de harmonie, Sint-Maarten en de Samenloop voor Hoop. Groen vangt hitte op, zorgt voor verkoeling en bij hoosbuien neemt het overtollig water op.

 

 

De Groes in Gennep

 

 

In 2010 werd een concept van Nebuvast, waarbij ook een deel van de centrale lap bebouwd zou worden, door de gemeente afgeserveerd. Het groene hart leek veilig voor de bulldozers. Eenmaal volgebouwd krijg je het nooit meer terug. Nu wethouder Rob Peperzak op een infoavond heeft opgeroepen tot een bruisende gemeente blaast het ontwikkelingsbedrijf het plan nieuw leven in:

 

 

Werkgelegenheid, duurzaam, veilig en geboden zorg voor senioren, pal gelegen bij het centrum!

 

 

Vaststaat dat velen grote moeite hebben om een passende en betaalbare woning te vinden. Zijn er in Gennep voldoende alternatieven om elders te bouwen?

 

 

Reacties