Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

De Wever

Gennep

CDA: ‘veel praten, maar weinig bouwen’

De gemeenteraad van Gennep heeft de lokale woonvisie 2017-2021 vastgesteld. Daarin staat dat de komende jaren een fors deel van het aantal woningbouwplannen in de gemeente geschrapt moet worden. Dit in verband met de bevolkingskrimp die verwacht wordt. Het CDA vindt het terugdringen van het aantal woningbouwplannen op dit moment absoluut onwenselijk.

 

 

Het wordt voor jongeren steeds lastiger om een geschikte woning te vinden in deze gemeente. Daarmee staat de leefbaarheid in de kernen op het spel. Het CDA vindt dat er gebouwd moet kunnen worden al naar gelang er behoefte aan is en met voldoende diversiteit.

 

 

Door het schrappen van woningbouwplannen creëert de gemeente Gennep volgens het CDA haar eigen krimp en is de kans levensgroot aanwezig dat jongeren net als midden jaren 80 naar de dorpen over de Maas trekken. In Boxmeer en Cuijk wordt namelijk wel volop gebouwd. Bouwen voor leegstand zal volgens het CDA niet gebeuren.

 

 

Er worden geen woningen gebouwd als daar “in de markt” geen behoefte aan is. Om te wonen in het centrum van Gennep hebben bijvoorbeeld minstens 50 huishoudens zich als woningzoekende gemeld.

 

 

De ontwikkeling van de locatie Gennepermolen als woningbouwlocatie biedt kansen volgens het CDA.

 

 

Door nieuwe woningen te bouwen kan de nodige doorstroming op de woningmarkt op gang gebracht worden. Het aantal te koop staande woningen in de gemeente is de afgelopen tijd fors gedaald. Daarnaast is er helaas ook nog altijd een wachtlijst voor mensen die een huurwoning wensen.

 

 

Ook daar heeft het CDA opnieuw aandacht voor gevraagd.

 

 

Daarnaast moet de gemeente Gennep meer reclame maken voor ‘Gennep als aantrekkelijke woongemeente’. De omgeving is mooi, de voorzieningen zijn goed, we beschikken over diverse goede onderwijsinstellingen en Gennep is goed ontsloten.

 

 

Het CDA verwacht dat er de komende jaren veel over de bouw van woningen gesproken zal worden, maar dat er weinig gebouwd zal worden.

 

 

Dat is niet goed. Er moet alles aan gedaan worden om jongeren aan onze gemeente te binden.

 

 

Het CDA-geluid kreeg in de gemeenteraad van Gennep geen enkele bijval van andere partijen. De andere partijen gingen akkoord met verdergaande reductie van de woningbouwplannen.

 

 

Bron: www.cda.nl

 

 

Verwant

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....