Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Europese Parlementsverkiezingen

Voor de derde keer in ruim een jaar tijd mogen we in Gennep weer naar de stembus. Na de gemeenteraadsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezing is 23 mei de beurt aan de Europese Parlementsverkiezingen*. Je stempas heb je waarschijnlijk al gevonden in je brievenbus.

 

 

* Let op: niet te verwarren met het Eurovisiesongfestival!

 

 

Donderdag 23 mei

 

 

Dit keer zijn de stembureaus niet op woensdag, maar op donderdag open. Bij deze verkiezingen wordt bepaald welke 751 Europarlementariërs in het Parlement komen (of blijven). De kandidaten op wie je kunt stemmen zijn allemaal verbonden aan Nederlandse partijen. Ons land heeft recht op 26 zetels in het Europees Parlement.

 

 

De stembureaus zijn donderdag 23 mei van 7.30 uur tot 21.00 uur geopend. Om te kunnen stemmen heb je een geldig identiteitsbewijs nodig en je stempas.

 

 

Europese Parlementsverkiezingen

 

 

Europa krijgt te maken met de ene na de andere uitdaging: van migratie tot klimaatverandering en van jeugdwerkloosheid tot gegevensbescherming.

 

 

Wil je jezelf alvast een beetje verdiepen in de partijen waarop je kunt stemmen?

 

 

De StemWijzer van ProDemos is online. Met vragen als “Moet Europa kiezen voor de permanente wintertijd?” en “Vind je dat de EU moet grootschalige veehouderij moet ontmoedigen?” kun je, aan de hand van 30 stellingen, een idee krijgen van jouw politieke voorkeur.

 

 

Kijk voor nog meer informatie over de verkiezingen op europese-verkiezingen.eu.

 

 

Stemlokalen gemeente Gennep

 

 

  • Gemeenschapshuis D’n Toomp, Lijsterbesstraat 10, 6598 AW Heijen *
  • Fitland (naast Norbertushof), Kleermakersgroes 14, 6591 KH Gennep *
  • Gemeentekantoor, Ellen Hoffmannplein 1,6591 CP Gennep *
  • Jongerencentrum De Megafoon, Picardie 111, 6591 AA Gennep *
  • Buurthuis VanOns*, Norbertplein 3, 6591 XA Gennep *
  • ‘t Trefpunt, Kerkstraat 31, 6596 AK Milsbeek
  • ‘t Swaantje aan de St. Janstraat 46, 6595 AD Ottersum
  • Gemeenschapshuis De Uitkomst, Kleefseweg 29, 6599 AA Ven-Zelderheide *

 

 

Café-Zaal De Pub in Ottersum is donderdag niet beschikbaar. Het stemlokaal is daarom verplaatst naar de buren bij ‘t Swaantje aan de St. Janstraat 46 in Ottersum.

 

 

 

 

De stemlokalen zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur, stemlokalen met een * zijn toegankelijk voor mensen met een beperking.

 

 

Dag van Europa

 

 

Om een beetje in de stemming te komen was het op donderdag 9 mei is de Dag van Europa. Bij het Gennepse gemeentekantoor wapperde de Europese vlag, net als bij vele andere gemeenten aan weerszijden van de grens.

 

 

Reacties