Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zonder KERN?

Het is mogelijk dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 niet meer op een ‘lokale lijst’ gestemd kan worden door de inwoners van gemeente Gennep.

 

KERN Gennep heeft ondanks verschillende pogingen, zo laat de partij weten op haar website, geen nieuwe personen weten te interesseren voor plaatsing op een prominente plek op de kieslijst.

 

Wij moeten daarom thans vaststellen dat er op dit ogenblik onvoldoende animo van Gennepse burgers is om zich kandidaat te stellen voor een representatieve lokale lijst.

 

De huidige raadsleden Mariella van den Bogaart en Gerrie Ehren hebben aangegeven na deze periode hun raadslidmaatschap niet te willen verlengen. Tevens zullen enige kaderleden niet meer terugkeren als lid van de adviescommissie. Naast Van den Bogaart en Ehren bezet Dennis de Jager momenteel de derde raadszetel van de partij. Wethouder Jan Welles geeft invulling aan de Portefeuille Ruimte, Milieu en Kernen.

 

De partij doet een dringend beroep op allen, die de lokale politiek een warm hart toedragen om zich aan te sluiten bij de partij.

 

Indien er zich voor donderdag 7 september 2017 geen geschikte kandidaten aanmelden zal KERN besluiten niet aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 deel te nemen.

 

KERN Gennep, voorheen CEL (Combinatie Eenheidslijst), is een partij die staat voor lokale thema’s binnen de gemeente Gennep.

 

Het grote voordeel van een lokale partij als KERN is dat we niet worden gehinderd door landelijke richtlijnen van een overkoepelend orgaan. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid een eigen mening te vormen over ieder onderwerp.

 

 

Mensen die interesse hebben om zich actief aan te sluiten bij KERN Gennep kunnen zich melden bij de secretaris Henk Vullings (06 – 516 023 31), fractievoorzitter Gerrie Ehren (06 – 120 452 52) of via secretariaat@kerngennep.nl. Zie voor meer informatie over KERN Gennep de website: www.kerngennep.nl.

 

Foto: Facebook KERN Gennep

 

 

Reacties