Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Aftrap campagne gemeenteraadsverkiezing

Op zaterdag 24 februari is de aftrap van de verkiezingscampagne voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezing in Gennep. Om 10.00 uur starten de lijsttrekkers, samen met burgemeester de Koning, een gezamenlijke verkiezingsposterplakactie op de gemeentewerf (Paesplasweg 6, Gennep). Ook zullen de stoepsjablonen, die passanten oproepen om te stemmen, in gebruik worden genomen.

 

 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

 

Rob Janssen (SP), Jacques van Bergen (CDA), Anke Sonnemans (D66), Janine van Hulsteijn (VVD) en Luc Brouwers (PvdA) steken zaterdag de handen uit de mouwen om de verkiezingsborden van hun partijposters te voorzien. De lokale partij KERN Gennep is dit jaar niet meer van de partij.

 

 

https://www.facebook.com/events/578536925828535/

 

 

Het is voor het eerst dat de Gennepse partijen een gezamenlijke poster hebben laten maken. De grote verkiezingsborden komen op zeven opvallende locaties in de gemeente Gennep te staan. Daarnaast komen borden met ruimte voor voor- en tegenstanders van het referendum.

 

 

‘Green graffiti’

 

Met ‘green graffiti’ wordt bovendien op verschillende locaties in de gemeente een stemherinnering op de stoep ‘gespoten’. De stoep onder het sjabloon wordt hierbij extra schoon gespoten waardoor de oproep zichtbaar wordt.

 

 

 

 

Verkiezingsmagazine

 

 

Ook dit jaar verschijnt er weer een verkiezingsmagazine met informatie van de partijen, een programmavergelijking en informatie over het stemmen (gemeenteraadsverkiezing en raadgevend referendum). Het magazine wordt op woensdag 14 maart huis-aan-huis verspreid. Ook liggen er voor die datum al exemplaren op het gemeentehuis, bij supermarkten en bijvoorbeeld de bibliotheek. Het magazine is vanaf begin maart online te bekijken via: www.gennep.nl/verkiezingen.

 

 

Verkiezingsavonden/lijsttrekkersdebat

 

 

De Gelderlander organiseert op woensdagavond 7 maart een Verkiezingsavond in ’t Trefpunt in Milsbeek. Tijdens deze avond gaan de lijsttrekkers van de vijf partijen met elkaar in debat over
verschillende actuele thema’s.

 

 

Biblioplus organiseert op dinsdagavond 13 maart een Dialoogavond in de bibliotheek van Gennep. Aan de hand van het dialoogspel, ontwikkeld en begeleid door onderzoekers van Het PON, gaan de deelnemers (politici, studenten van het ROC en andere geïnteresseerden) met elkaar in dialoog over thema’s die in de gemeente spelen.

 

 

Uitslagen

 

 

Op woensdagavond 21 maart zal er ook verslag worden gedaan van de (voorlopige) uitslagen.

 

 

https://www.facebook.com/events/748546512003383/

 

 

Meer informatie over de verkiezingen en daaraan gekoppelde activiteiten: gennep.nl/verkiezingen.

 

 

Reacties