Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Emile Roemer naar Gennep

Op zaterdag 3 maart komt Emile Roemer de Gennepse SP-verkiezingscampagne versterken. Op het Jan Lindersplein zal de voormalig SP-leider acte de présence geven.

 

 

Ook zal Roemer de SP-verkiezingskrant ‘Gennep Speciaal’ presenteren. SP-afdelingsvoorzitter Ruud Geraeds, tevens de nummer 3 op de kandidatenlijst, ziet ernaar uit.

 

 

Emile was zo’n tien jaar geleden een van de grondleggers van de SP in Gennep. Mede dankzij hem is de partij uitgegroeid tot wat ze nu is.

 

 

De SP is de grootste partij in de gemeenteraad van Gennep en wil de verkiezingen op 21 maart opnieuw winnen. Speerpunten zijn: De zorg moet een recht blijven, rust in het buitengebied, meer woningen voor senioren, verantwoordelijkheid voor Intos en zijn werknemers blijven nemen en opnieuw geen stijging van de gemeentelijke lasten voor de burger.

 

 

Naar verwachting zal Roemer zich vanaf 11.00 uur bij zijn Gennepse collega’s voegen.

 

 

https://www.facebook.com/events/270682043466609/

 

 

Emile Roemer

 

 

Roemer werd in 1980 lid van de SP. Van 1980 tot 2007 was hij voorzitter van de afdeling Boxmeer van de SP. Vanaf 1 januari 1994 was hij gemeenteraadslid in de gemeente Boxmeer. Na de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2002 werd hij in Boxmeer wethouder van Financiën in een college met VVD en CDA. Deze functie vervulde hij tot 2006.

 

 

Op 11 april 2007 hield hij zijn maidenspeech als Tweede Kamerlid bij het debat over de binnenvaartwet. Roemer was woordvoerder op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

 

 

Na het aftreden van Agnes Kant werd Roemer op 5 maart 2010 gekozen tot fractievoorzitter van de SP.

 

 

Op 13 december 2017 kondigde Roemer aan af te treden als fractievoorzitter en in januari 2018 de Tweede Kamer te zullen verlaten. Hij werd dezelfde dag als fractievoorzitter opgevolgd door Lilian Marijnissen. Op 17 januari 2018 werd hij in de Tweede Kamer opgevolgd door Mahir Alkaya.

 

 

Reacties