Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Erik Ronnes formateur

Tweede Kamerlid Erik Ronnes (1967) gaat op verzoek van het CDA-Gennep als formateur aan de slag in de Niersgemeente.

 

 

Ronnes krijgt de taak om de fracties van CDA, SP en VVD te ondersteunen bij hun inspanningen om te komen tot een breed gedragen en ambitieus coalitieprogramma voor de komende vier jaar.

 

 

Aldus CDA-voorman Jacques van Bergen.

 

 

Bovendien ondersteunt Ronnes de fracties bij de totstandkoming van een daadkrachtig college, dat op basis van onderling vertrouwen het coalitieprogramma gaat realiseren.

 

 

Erik Ronnes

 

 

Erik Ronnes is afkomstig uit Boxmeer. Daar is hij tijdens twee periodes als wethouder voor het CDA actief geweest. In die tijd werkte hij samen in coalities met SP en VVD. Onder andere vanwege die ervaring heeft het Gennepse CDA deze bestuurlijke zwaargewicht voor het formatiewerk in de gemeente Gennep benaderd.

 

 

Voor het CDA-Gennep is het van belang dat Ronnes weet hoe partijen als CDA, VVD en SP kunnen samenwerken. Bovendien geniet hij het vertrouwen van de beoogde coalitiepartners. Ronnes start vrijdag 6 april a.s. met zijn werkzaamheden als formateur.

 

 

Maandag 26 februari kwam de voormalig wethouder van Boxmeer al naar de gemeente Gennep voor een themabijeenkomst ‘wonen’ die georganiseerd werd door het CDA.

 

 

Zie ook:
CDA koerst op coalitie met SP en VVD
CDA, VVD en PvdA winnen in Gennep
Kamerlid Ronnes komt naar Ottersum

 

 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

 

Foto: cda.nl

 

 

Reacties