Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Feest van de Democratie in de Kenniskeuken

Dialoogavond ‘verkiezingen’ in de Kenniskeuken van de Bibliotheek Gennep

 

 

Op 21 maart mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. In het kader van die verkiezingen organiseert BiblioPlus in samenwerking met o.a. de gemeenteraad van Gennep op dinsdag 13 maart een dialoogavond in de Kenniskeuken van de Bibliotheek Gennep.

 

 

Tijdens de dialoogavond duiken kiezers en politici samen de inhoud in. Aan de hand van een dialoogspel, ontwikkeld en begeleid door onderzoekers van Het PON uit Tilburg, gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over thema’s die in de gemeente spelen. De dialoog wordt gevoed door resultaten uit de Monitor Sociale Veerkracht, uitgevoerd door Het PON in het Land van Cuijk en Maasduinen.

 

 

Daarnaast is BiblioPlus met een ‘babbelbox’ de straat op gegaan in Gennep om burgers te vragen waar zij op gaan investeren als ze een dag burgemeester zouden zijn. Het geluid van de straat komt concreet terug tijdens de dialoogavond in een aantal Babbelbox-fragmenten.

 

 

De avond is voor iedereen die vindt dat democratie méér is dan politiek alleen. Voor kiezers en politici die mee willen praten over belangrijk thema’s die in de gemeente spelen. Deelnam is geheel gratis. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers, dus aanmelden is wel gewenst. Dit kan via biblioplus.nl/fvdd.

 

 

Reacties