Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

VIDEO: Aftrap campagne #GR2018

Het ter ziele gaan van KERN Gennep betekent dat er na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart drie zetels vrijkomen in de Gennepse gemeenteraad. Dat betekent winst voor de overgebleven partijen: SP, CDA, D66, VVD en PvdA Gennep. Aan welke partijen gaat de kiezer deze zetels toekennen, is de grote vraag die politiek Gennep tot aan 21 maart zal bezighouden?

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Vooral op de dag dat de aftrap van de publiciteitscampagne van de politieke partijen wordt gegeven, wordt hier druk over gefilosofeerd. Dat was vandaag op 24 februari onder het verorberen van een worstenbroodje en een Limburgse vlaai op de gemeentewerf in bijzijn van alle politieke partijen, pers en burgemeester en wethouders (met uitzonder van KERN-wethouder Jan Welles).

 

 

De gebruikelijke plak-actie met plaksel en kwast van de grote campagneborden met posters van de diverse partijen had deze keer plaatsgemaakt voor een niet-actie. Alle posters zijn op een groot kunststof doek gedrukt en worden vervolgens op de campagneborden geniet.

 

 

 

 

Verder hoopt de gemeente dat de stemgerechtigden ook daadwerkelijk gebruik zullen maken van hun stemrecht. Door de tekst ‘Hoe laat ga je op woensdag 21 maart stemmen?’ op diverse plaatsen op straten en pleinen in de gemeente Gennep te drukken, wil de gemeente de mensen aan hun democratische verantwoordelijkheid herinneren.

 

 

Burgemeester Peter de Koning sprak tevens de wens uit dat alle partijen tijdens dit ‘feestje van de democratie’ met respect naar elkaar toe zullen omgaan en bij de plaatsing van poster- en lantaarnborden – op straffe van directe verwijdering van de borden – niet de verkeersveiligheid uit het oog te verliezen.

 

 

Reacties