Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Dit is de nieuwe gemeenteraad

Op 29 maart nam de gemeente afscheid van de ‘oude’ raad, om op 30 maart de ‘nieuwe’ raad welkom te heten. De kiezer had gesproken en wel zodanig dat circa een derde van de raad wijzigde.

 

 

Zo werd er afscheid genomen van zes raadsleden, waarvan er twee niet fysiek bij de vergadering konden zijn. CDA-raadslid Jos Sutmuller zat in Zuid-Afrika en SP-raadslid Hendrik-Jan van Essen zat thuis, gedwongen, met corona. De burgemeester kon ze toch toespreken omdat ze via een livestream konden meekijken. Henny Frentz (SP), Fred Knigge (VVD), Remco Reinten (CDA) en Paul Wessels (D66) zegden de raad ook vaarwel. De heren Knigge en vooral Wessels gebruikten de gelegenheid om de raad ook nog een keer zelf toe te spreken. De vertrekkende raadsleden kregen als dank een gegraveerde lei van het dak van het stadhuis. Dit werd aangevuld met een pakket met streekproducten. Een afscheidsborrel op het gemeentekantoor maakte het afscheid feestelijk.

 

 

De 17 nieuwe raadsleden werden op woensdag beëdigd onder het toeziend oog van een volle tribune. De burgemeester reikte elk raadslid een met hun pasfoto gepersonaliseerd boek uit, met bij elke fractie een toepasselijke titel, gebaseerd op een bekende song. De rest van het boek was nog leeg, het is namelijk bedoeld als ideeënbundel. Elk raadslid kan hierin zijn/haar ideeën voor een beter Gennep kwijt. Samen met een mooie bos bloemen werd de nieuwe raadsperiode in stijl ingeluid.

 

 

Verkiezingsuitslag gemeente Gennep

 

 

Coalitie

 

 

Daarna was het woord aan de lijsttrekker van de grootste fractie. CDA-raadslid Jacques van Bergen, om de stand van zaken te melden van de formatie. Hij vertelde dat er met elke fractie gesprekken zijn gevoerd, met een aantal ook meerdere gesprekken en dat de voorkeursvariant die is van CDA, VVD en ELsss. De PvdA en de SP hadden aangegeven geen trek te hebben in een plek in de coalitie, zodat alleen D66 echt buiten de boot lijkt te gaan vallen. Jacques van Bergen verwacht dat ergens in mei het nieuwe college zal kunnen aantreden.

 

 

Op de foto v.b.n.o. en v.l.n.r.: Holger Rodoe (VVD), Jos van der Knaap (griffier), Arjen Mehlkop (D66), Jacques van Bergen (CDA), Hans Frentz (SP), Joy Hillebrand (PvdA), Bram Nijst (VVD), Mariska van den Hoogen (D66), Frank Pubben (ELsss), Twan Reintjes (CDA), Ronnie Rutten (CDA), Luc Brouwers (PvdA), Yanick Cillessen (CDA), Janine van Hulsteijn (VVD), Danny Artz (ELsss), Hans Teunissen (burgemeester), Laurens Hoetink (D66), Anke Sonnemans (D66), Dick van Dijck (CDA)

 

 

Reacties

Deel Bericht