Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sandwichborden in gemeente Gennep

Politiek

Gemengde reacties op nieuw straatbeeld

Gemeente Gennep krijgt nieuwe informatiezuilen en posterboxen waarop verenigingen en andere organisaties aankondigingen kunnen doen. Deze worden beheerd door Jordans Sign & Promotions. De meningen over het nieuwe straatbeeld zijn verdeeld. Meer informatie op www.Gennep.News.

Gemeente Gennep krijgt nieuwe informatiezuilen en posterboxen waarop verenigingen en andere organisaties aankondigingen kunnen doen. Deze worden beheerd door Jordans Sign & Promotions. De meningen over het nieuwe straatbeeld zijn verdeeld.

 

 

Wirwar

 

 

Volgens het college komt er een einde aan de wirwar van allerlei borden zoals portaalborden, spandoekframes en sandwichborden. Maar vanwege de hoge kosten, verkeersonveiligheid, “stadse fratsen” en de erg korte tijd tussen besluit en uitvoering is het overgrote merendeel van de inwoners het hier volgens D66 niet mee eens.

 

 

Er zijn verenigingen die al spandoeken besteld hebben voor de zomerperiode.

 

 

https://www.facebook.com/d66gennep/posts/2044705712306613?__tn__=-R

 

 

Motie

 

 

Ook VVD’er Bram Nijst is nog niet overtuigd. Hoewel hij de intentie van het college begrijpt, gaat hij komende gemeenteraadsvergadering toch een motie indienen om de plannen terug te draaien.

 

 

Lokaal wordt vaak gesproken over het verbeteren van de leefbaarheid in de gemeente Gennep. Wat de VVD betreft dragen lokale evenementen voor en door de gemeenschap hier flink aan bij, iets dat we moeten koesteren.

 

 

De uitzondering voor enkel politieke partijen zorgt volgens het raadslid ook voor een oneerlijk uitgangspunt binnen de regelgeving.

 

 

https://www.facebook.com/VVDGennep/photos/a.205715272957348/1069712536557613/?type=3&theater

 

 

Digitale zuilen

 

 

De digitale informatiezuilen moeten komen aan de Brabantweg in Gennep (halverwege de Weverrotonde), Sint Janstraat in Ottersum (net buiten de komgrens), Rijksweg in Milsbeek (voorbij het verwijzingsbord War Cemetery) en aan de Hoofdstraat in Heijen (voorbij de afslag N271). In Heijen en Milsbeek worden ze pas na de reconstructie van de N271 geplaatst.

 

 

Posterboxframes

 

 

De posterboxframes worden, verspreid over de gemeente, aan lantaarnpalen langs de doorgaande wegen bevestigd.

 

 

Informatiebijeenkomst

 

 

Op dinsdag 28 mei van 19.00 tot 21.00 uur is er in het gemeentekantoor een informatiebijeenkomst gepland over deze nieuwe vorm van communicatie. Wethouder Janine van Hulsteijn en Chris Jordans van Jordans Sign & Promotions zijn deze avond aanwezig om uitleg te geven. Verenigingen en andere organisaties die eerder een aanvraag voor het plaatsen van borden hebben gedaan, hebben een uitnodigingsbrief ontvangen. Ook andere belangstellenden zijn deze avond welkom.

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...